![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
mam katalog pełen zdjęć. Chciałbym zrobić skrypt, który "ukryje" prawdziwe ścieżki przed użytkownikiem i umożliwi ściągnięcie zdjęcia na dysk użytkownika. Czyli reasumując: 1. mamy link "download" ( <a href=''>download</a>) 2. klikamy go 3. rozpoczyna się ściąganie zdjęcia na dysk. Działałoby to na zasadzie download.php?id=1 - gdzie id oznaczałoby kod zdjęcia które będziemy pobierali.... Macie może jakiś pomysł jak to wykonać? Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam Northwest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źródła obrazka nie ukryjesz, musi tam być. Mógłbyś się bawić z css, ale kto będzie chciał to i tam zajrzy.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
aha,rozumiem
![]() a jak zrobić w php tak, żeby po kliknięciu w skrypt rozpoczęło się ściąganie zdjęcia na dysk?? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 17 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha,rozumiem ![]() a jak zrobić w php tak, żeby po kliknięciu w skrypt rozpoczęło się ściąganie zdjęcia na dysk?? ![]() Np tak:
|
|
|
![]()
|
|
dziękuję
![]() a gdybym chciał wskazać w pliku nazwę konkretnego pliku do ściągnięcia - i bez napisu żeby to było (ewentualnie ze znakiem wodnym)? znalazłem taki kod:
Pliki się automatycznie ściągają, jednak jest problem z tym iż pobrane pliki graficzne (w tym przypadku png) nie otwierają się po pobraniu (wyskakuje błąd)... Wiecie może dlaczego?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.04.2025 - 07:57 |