![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, szukałem skryptu, który odświeża daną stronę co pewny okres czasu, widziałem takie skrypty, wystarczyło mieć otwartą przeglądarkę i odświeżał stronę np wp.pl ale kodu nie widziałem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukaj pod hasłem ajax
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi poprostu o bota, który będzie odświeżał daną stronę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypuśćmy, że korzystamy z jQuery
Kod $().ajax({ url: 'mojastrona.pl', type: 'post', success: function(text) { var body = text.replace(/<body>(.*)</body>/i, '$1'); $('body').text(body); } }); Nie sprawdzałem poprawności replace jednak powinno działać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wtyczka do Firefox - ReloadEvery. Wpisujesz co ile sekund/minut strona ma się przeładować i gotowe. Nie potrzebujesz żadnego bota.
Ten post edytował sowiq 1.06.2009, 10:47:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz automatycznie odświeżać jakąs stronę w przeglądarce wystarczy zwykły html. Napisałem takie coś i co 5 sek odświeża stronę google.
Kod <html> <head> <meta http-equiv="Refresh" content="5"> </head> <body> <iframe width="100%" height="100%" src="http://google.pl/"></iframe> </body> </html> Mam nadzieję, że Ci o coś takiego chodziło;) |
|
|
![]()
|
|
a dzięki, właśnie o takie coś mi chodziło jak w operze jest
![]() tylko jeszcze mam taki problem, żeby losował co ile ma odświeżać, raz co 1h raz co 1,1h następnie 1,2 h . Żeby nie było to regularne ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.05.2025 - 09:47 |