![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2007 Skąd: Gdynia/Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam mały problem poszukałem na forum i nieznalazlem odpowiedzi. chodzi mi o odczyt z paska adresu tego co sie tam znajduje. Wiem że jest opcja taka:
ale to mi pokazuje tylko cześć tego co chcialbym zobaczyc Kod localhost/strona.php a ja wywoluje strony poprzez nadanie wartosci zmiennej w tym pliku Kod localhost/strona.php?strona=kontakt i taki tez bym chcial uzyskać wynik odczytu z paska adresu. pozwole sobie samemu odpowiedziedzieć bo właśnie znalazłem odpowiedz ![]()
pozdrawiam ![]() -------------------- Jedyna różnica między mną a wariatem to fakt, że nie jestem wariatem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 2 Dołączył: 28.05.2007 Skąd: Stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisane z palca, możliwe, że jestem głupi i coś mi się potenteges, ale warto sprawdzić. EDIT: Zapomniałem o możliwości wielu zmiennych w tablicy get, ale to możesz sobie łatwo dorobić (sprawdzając, ile jest elementów i robiąc funkcję if). Z jedną zmienną get działa, sprawdziłem. EDIT2: Dobra, ucieszyłem się, że działa, więc zrobiłem do końca. Masz na górze uzupełniony skrypt. Ten post edytował Glarden 12.03.2008, 20:32:48 -------------------- Raz, dwa, trzy, baba Jaga patrzy!
http://trelemorele.cba.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a potrzebne ci to do action w formularzu? bo jesli tak, to chyba wystarczy, ze dasz action="" ? i wówczas zostaniesz na tej samej stronie (z wszystkimi parametrami) po submicie formularza.
jeśli sie mylę, proszę żeby ktoś mnie poprawił, bo nie mam 100% pewności, ze tak jest na pewno ![]() Ten post edytował nitek 12.03.2008, 21:05:02 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 05:27 |