![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
jak nazywa sie funkcja laczaca dwa stringi?
str*() bodajze wiem ze moge $a.$b; ale widzialem kiedys taka funkcja, skoro mozna schludniej a moze nawet i szybciej to tak wlasnie chce ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nazywa sie funkcja laczaca dwa stringi? str*() bodajze wiem ze moge $a.$b; ale widzialem kiedys taka funkcja, skoro mozna schludniej a moze nawet i szybciej to tak wlasnie chce ![]() ![]()
przecież jest schludne i szybkie ? Po co Tobie funkcja do tego ? -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
skoro sa, to po to aby ich uzywac...
pamieta ktos nazwe? bo nie moge znalesc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W którejś z wersji php (5.3?) był bodajże problem z tym, że operator . zżerał więcej pamięci niż .=
Może chodzi o implode(), ale tam się łączy tablicę stringów łącznikiem. Względnie str_pad(), z tym że trzeba znać długość obu łańcuchów ![]() Nic lepszego od kropki mnie również nie przychodzi do głowy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro sa, to po to aby ich uzywac... pamieta ktos nazwe? bo nie moge znalesc... tak, jest taka ? to szukaj sobie.. Widzę, że jesteś mądrzejszy. Przez kropkę połączysz szybko i ładnie, po co używać funkcji - sam wątpię w istnienie takiej. @Shili bardzo wątpię aby str_pad(), zostało stworzone do tak głupiego łączenia stringów które można zastąpić kropką. Na pewno będzie to wolniejsze od kropki. Ten post edytował sniezny_wilk 3.06.2008, 22:54:27 -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
@smieszny_wilk
jesli masz ochote na jakies flame_war, to idz na podworko poskakac do dresow... ja tylko szukam funkcji, nie twierdze ze jestem od kogokolwiek madrzejszy, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@sniezny_wilk
Ależ ja wiem, że to nie jest szybsze od kropki - przejrzałam z ciekawości manual i faktycznie, jeśli chodzi o operacje na stringach i ich łączenie i (jeśli czegoś nie przeoczyłam, czego ze względu na porę nie mogę być pewna) tylko te dwie funkcje jako tako (zwłaszcza druga bardzo jako tako) się do tego nadają. autor tematu chce funkcje, które umożliwią mu taką funkcjonalność, to podaję. Niech sam oceni co się lepiej opłaca ^^ @down Potwierdziła. Ten post edytował Shili 3.06.2008, 23:40:09 |
|
|
![]()
|
|
@smieszny_wilk jesli masz ochote na jakies flame_war, to idz na podworko poskakac do dresow... ja tylko szukam funkcji, nie twierdze ze jestem od kogokolwiek madrzejszy, nie dość, że występujesz w formie gościa to jeszcze obrażasz innych. Powtórzę jeszcze raz, dedykowaną "funkcją" łączenia stringów jest kropka i nie ma żadnej innej funkcji, a stwierdzenie dotyczące Twojej mądrości było odnoście tego, że mówiłem raz, drugi, potwierdził to Shili, a Ty dalej swoje.. Ten post edytował sniezny_wilk 3.06.2008, 23:39:14 -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 22 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie kojarzę żeby była taka funkcja, ale zawsze można sobie napisać własną: ;-)
Można ew. z implode()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual skorzystać (lepsze od naszej własnej, bo można więcej parametrów podać), np:
ale ja wiem czy jest w tym jakikolwiek sens...? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~gox nie ma takiej funkcji! Ile osób musi Ci to powiedzieć, żeby dotarło?
|
|
|
-rimaniel- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi!
Nie ma wbudowanej funkcji ale pytanie jest jak najbardziej zasadne. metoda1:
metoda2:
pozdro dla wszystkich dociekliwych! ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.06.2025 - 10:05 |