![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 1 Dołączył: 18.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki proble chciałbym zapisac wszystkie wartosci z itputa w jeden cią znaków odzielająch || np "tekst1||tekst2||tekst3||tekst4" mam taki skrypt $array = array($_POST[tekst1], '$_POST[tekst2]', '$_POST[tekst3]','$_POST[tekst4]'); $wynik = implode('||', $array); i w tym jest proble że jak '$_POST[tekst3]','$_POST[tekst4]' bedzie pusty to mi wstawi || || znaki chciałbym zeby tych znaków w tedy nie było -------------------- Zapraszam darmowy erds dla twojego radia
www.erds.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no to buduj tablice tylko z niepustych wartosci. Ciezko najpierw sprawdzic czy jest pusta czy nie a dopiero potem wlozyc?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 1 Dołączył: 18.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to buduj tablice tylko z niepustych wartosci. Ciezko najpierw sprawdzic czy jest pusta czy nie a dopiero potem wlozyc? a jak to trzeba zrobic ![]() -------------------- Zapraszam darmowy erds dla twojego radia
www.erds.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
konstrukcja warunkowa: if
sprawdzenie czy puste: empty() wlozenie do tablicy: $tab[] = 'jakas wartosc' ps: przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
konstrukcja warunkowa: if sprawdzenie czy puste: empty() wlozenie do tablicy: $tab[] = 'jakas wartosc' ps: przenosze dalej nie rozumie jak to zrobic -------------------- Zapraszam darmowy erds dla twojego radia
www.erds.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie jestem pewny, ale można to zrobić tak.
Pozdrawiam, Largo Ten post edytował Largo 26.06.2009, 09:11:29 |
|
|
![]()
|
|
Witam, Nie jestem pewny, ale można to zrobić tak.
Pozdrawiam, Largo ale tych formularz jest 30 i to racej nie bedzie -------------------- Zapraszam darmowy erds dla twojego radia
www.erds.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
*pisane z palca -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
*pisane z palca nie niewiem dalej jak to zrobic moze jakies wyjasnienie -------------------- Zapraszam darmowy erds dla twojego radia
www.erds.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a próbowałeś zrobić tak
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
a próbowałeś zrobić tak
ale tak się raczej nieda zrobic poniewaz mam 30 inputów i chce to zapisac w jeden ciąg znaków -------------------- Zapraszam darmowy erds dla twojego radia
www.erds.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
rychu123, bierzesz się za coś czego nie umiesz. Wiesz co to manual? Wpisujesz tam nazwę funkcji i wszystko masz wyjaśnione co robi.
inplode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual array_map" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual join" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual foreach" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ale tak się raczej nieda zrobic poniewaz mam 30 inputów i chce to zapisac w jeden ciąg znaków A próbowałeś ![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
problem mnie zainteresował więc wymyśliłem coś takiego (nie mówię że to jest najlepszy sposób, może ktoś zna lepszy chętnie poznam
![]()
zrobiłem sobie dodatkową tablice $show w której trzymam wartości wypełnionych pól, później na niej już tylko implode. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jeżeli wysyła tylko inputy to można zrobić coś takiego
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
to był tylko przykład, nie czepiać się
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.07.2025 - 12:23 |