![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-bailador- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam następujący problem. Na stronie korzystam z formularza. Chciałbym za jego pomocą przekazać kilka istotnych informacji umieszczonych w tablicy do skryptu, które odpowiednio zinterpretuje te dane. Niestety nie umiem tego zrealizować.
Po zastosowaniu metody GET w w pasku adresu mam tylko: ...?usun=Usuń&sent=uk&kierowcy=Array |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz kierowcy=Array bo tak przekazałeś tu: value=\"$id_kierowcow\
musisz każdą wartość tablicy przesłać odobno w formularzu. czyli: <input name=\"kierowcy1\" type=\"hidden\" value=\"$id_kierowcow[0]\"> <input name=\"kierowcy2\" type=\"hidden\" value=\"$id_kierowcow[1]\"> <input name=\"kierowcy2\" type=\"hidden\" value=\"$id_kierowcow[2]\"> itd. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
żeby przekazać całą ta tablice robisz :
i później jeżeli odbierasz formularz tablicą $_POST,to odczytujesz te dane : $_POST['kierowcy[0]'] itd. -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bardziej profesjonalnie będzie;
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i później jeżeli odbierasz formularz tablicą $_POST,to odczytujesz te dane : $_POST['kierowcy[0]'] itd. Na pewno nie tak, tylko $_POST['kierowcy'][0] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MWL - jeśli już to:
Ten post edytował nexis 11.07.2008, 08:28:33 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.05.2025 - 06:11 |