![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym połączyć dwie możliwości które osobno umiem, ale ich połączyć własnie nie
![]() Wgrywać plik na serwer umiem, wgrywać plik poprzez curl na inny serwer metodą post też umiem, jednak ten drugi gdy już plik wgrany jest na serwerze - ale nie ma tu logiki, bo po co wgrywać najpierw na swój serwer, a potem na inny ? Chciałbym od razu wgrać plik od siebie z dysku na inny serwer. I nie wiem jak - mój kod, który wgrywa plik, który już jest na serwerze - a chce zeby wgrać nie z serwera tylko z lokalnego dysku czyli z $_FILES :
czyli startowa.png to plik na serwerze w tym samym katalogu co skrypt. Jak wskazać ścieżkę by wgrał plik z dysku a nie z serwera ? -------------------- ---
"kto pyta ten nie błądzi"... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie próbowałem, ale nie powinno być problemu w podstawieniu do curla tymczasowej nazwy przesłanego pliku:
Ew. problemem może być nazwą takiego pliku (śmieci zamiast startowa.png) Ten post edytował l0ud 18.10.2010, 20:24:28 -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź, ale właśnie w taki sposób próbowałem ;/
No bo bez sensu wgrywanie jest plików na swój serwer, a potem na inny, po czym kasowanie go ze swoje serwera - tracę w ten sposób za każdym razem transfer ... ? -------------------- ---
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat No bo bez sensu wgrywanie jest plików na swój serwer, a potem na inny, po czym kasowanie go ze swoje serwera - tracę w ten sposób za każdym razem transfer ... Przecież cURL-em i tak tracisz transfer, jedna chwała. Nie lepiej zrobić dwa formularze? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Co masz na myśli erix pisząc o dwóch formularzach ?
![]() -------------------- ---
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No normalnie - odpowiednie action w formularzu wysyłania pliku? Tak czytam już któryś raz Twojego pierwszego posta i nie rozumiem, po kiego chcesz tu cURL-a używać. Chyba że o czymś nie wiemy.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No normalnie - odpowiednie action w formularzu wysyłania pliku? Tak czytam już któryś raz Twojego pierwszego posta i nie rozumiem, po kiego chcesz tu cURL-a używać. Chyba że o czymś nie wiemy. Jak już wcześniej wspomniałem, chcę wgrać obraz na inny serwer, niż ten, z którego jest zamieszczony skrypt - dlatego pomyślałem o cURL z tym, że mam problem, by wgrać plik z dysku lokalnego, a nie z serwera na którym jest skrypt - rozumiesz już mniej więcej? -------------------- ---
|
|
![]()
|
|
Cytat Jak już wcześniej wspomniałem, chcę wgrać obraz na inny serwer, niż ten, z którego jest zamieszczony skrypt No to rozumiem, ale: Cytat dlatego pomyślałem o cURL z tym, że mam problem, by wgrać plik z dysku lokalnego, a nie z serwera na którym jest skrypt Dlaczego nie możesz wysłać formularzem z celem ustawionym bezpośrednio na drugi serwer? Po co utrudniać? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
A jak to zrobić, by wysłać NIE na swój, tylko inny serwer ?
-------------------- ---
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 08:01 |