![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na przyklad plik:
z tego pliku chce wyciagnac informacje: jaka jest czestosc wystepowania wyrazow. Wymyslilem wiec cos takiego:
i tu zaczely sie schody. Uzyskane informacje chce przeniesc do bazy danych (MySQL). Wymyslilem sobie, ze tabela bedzie sie skaldac z pol: id_slowa(auto), slowo(dane slowo), ile(ilosc wystapien). Z tym, ze plik w html'u bedzie sie zmienial, a skrypt w php ma wpisywac do bazy wyrazy i czestotliwosc ich wystepowania (tworze takie cudo sluzace do zliczania czestotliwosci wystepowania slow na danej stronie, stronach ...).
Powód edycji: dodałem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
array_count_values" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
co do zmiany strony... to sprawdzić czy plik był modyfikowany (po dacie), jeśli tak to wywołaj funkcje liczącą słowa i zrób update bazy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak widac w listingu php wykozystalem funkcje array_count_values i za pomoca print_r() wyswietlam wyniki na ekranie.
Problem jest taki jak te wyniki przekazac do bazy danych. Co do stron do przeszukiwania - beda sie one zmienialy - od tego jest pajak. Mi chodzi wlasnie o sciagniecie strony na dysk (mam to zrobione), pozbycie sie znacznikow (wykonane), zliczenie wyrazow (wykonane) i: - sprawdzenie czy wystepuje dany wyraz - jezeli tak to uaktualnic kolumne ile w tabeli. - jezeli nie istnieje to wstawic wyraz i ilosc wystapien do tabeli. Glowny moj problem to jak przekazac tablice do bazy danych :-( |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eh, sorki, nie zauwazylem tego array_count_values
hm, zawsze mozesz wykorzystac petle foreach i dodawac kolejno wpisy... nie wiem czy da sie w ogole wlozyc cala tablice do bazy danych... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znaczy chcesz rozdzielić jakoś tę tablicę i poukładane dane przekazać do bazy czy bezpośrednią całą tablicę?
obie te opcje są łatwe. przy pierwszej nie trudno jest rodzielić te dane, przy drugiej jeszcze prościej - serializacja danych. więc w czym problem? |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę o dodanie tagu w tytule, w innym przypadku temat zostanie zamknięty.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 13:23 |