![]() |
![]() |
--kociupk-- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam banalny problem z cookie a mianowicie nie odbiera danych
kod wygląda następująco
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cytuje
gdy ciasteczko jest zakładane po raz pierwszy, jego zawartość zostanie odesłana dopiero po ponownym odwołaniu się do serwera |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja dodam od siebie, że Zend ma wbudowaną klasę do obsługi ciasteczek ---> Zend_Http_Cookie
|
|
|
--kociupk-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat gdy ciasteczko jest zakładane po raz pierwszy, jego zawartość zostanie odesłana dopiero po ponownym odwołaniu się do serwera i mój kod na takiej zasadzie powinien działać a nie działa powiedzmy ze wchodzę na stronę www.przykladowadomena.pl/index/add/id/jakasnazwa odbieram dane metoda $_GET['id'] i ciasteczko się wysyła oraz przekazuje dane do widoku
a jak wchodzę ponownie na stronę www.przykladowadomena.pl/index/add to sprawdzam czy ciasteczko istnieje jeśli istnieje to przekazuje dane do widoku
i ten kod ma jakiś błąd bo jak wejdę na stronę www.przykladowadomena.pl/index/add/id/jakasnazwa a później na stronę www.przykladowadomena.pl/index/add to powinna się wykonać druga część kodu ale tak nie ma i nie mam pojęcia dla czego |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Dodaj jako czwarty parametr do funkcji setcookie slash (/).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałem już wcześniej setcookie('user_pp', $pp_client ,time()+3600*24*7, '/'); ale po odświeżeniu strony jako $_COOKIE['user_pp'] wyświetla "images" pomimo tego że w linku było www.jakasnazwa.pl/index/add/id/test
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Zrób echo przed setcookie i sprawdź co zapisujesz. Możliwe, że gdzieś po drodze zmienna Ci się nadpisuje. Do tego sprawdź, czy nie nadpisujesz ciastka w innym miejscu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wchodzę na stronę www.jakasnazwa.pl/index/add/id/test chce zapisać do ciasteczka "test" dodaje przed setcookie echo i na stronie wyświetla mi się 1 więc nie mam pojęcia co jest grane bo na pewno nigdzie ciasteczko nie jest nadpisywane
|
|
|
![]()
|
|
Wyświetl zawartość zmiennej, a nie wynik działania funkcji setcookie.
|
|
|
![]()
|
|
zmienna wyświetla się taka jak jest podana w linku
|
|
|
![]()
|
|
Szczerze przyznam, że zadałeś mi nie lada zagadkę. Jedyne co na podstawie dostarczonego kodu jestem w stanie wydumać to to, że w którymś miejscu nadpisujesz zawartość ciasteczka lub zmiennej. Niestety nie jestem w stanie bardziej Ci pomóc.
|
|
|
![]()
|
|
Też nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. Ale już udało mi się rozwiązać ten problem dodając router czyli przyjazny link zamiast www.jakasnazwa.pl/index/add/id/test zrobilem www.jakasnazwa.pl/dodaj-klient-test.html i wszystko działa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:33 |