![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() ![]() Kod <div> <label for="pozostale">pozostałe:</label> <textarea name="pozostale" class="text" type="text" maxlength="30" value="<?=$pozostale;?>" cols="15" rows="5" wrap="virtual"></textarea> </div> Próbowałem do tej pory chyba w każdy sposób jeśli chodzi o element wrap: wrap: off, virtual, phisical, soft, hard ..lecz za każdym razem nie zostaje zawinięta linia tekstu Ten post edytował em-ba 17.06.2008, 16:15:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1
Cytat "physical" - zawijanie tekstu na stronie i przesyłanie w formularzu tekstu zawiniętego "virtual" - zawijanie tekstu na stronie, ale przesyłanie w formularzu tekstu w "długich linijkach" (tak jak został wpisany) Dwie ostatnie metody niczym widocznym się nie różnią, jedynie w formularzu tekst będzie przesłany w różnych formach. 2. w textarea nie ustawiasz maxlength="30" , a cols="x" rows="y" więcej tu: http://www.kurshtml.boo.pl/html/obszar_tek...formularze.html -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki - znam tą stronę
![]() tylko, że dalej nie wiem na czym polega problem, bo nawet jak piszę w kodzie: Kod <div> <textarea wrap="physical" cols="15" rows="5"></textarea> </div> to też nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może bardziej poszerz pole?
![]() pasek zawijania pojawia się, gdy wyraz nie mieści się w jednej linii. Ew. spróbuj może usunąć wrap="physical" ? Potraktowane zostanie wtedy pole na wartości domyślnej ![]() -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
poszerzyć pole? - nie zabardzo, bo nie w tym rzecz
![]() pasek pojawia się, gdy ciąg znaków nie mieści się w jednej linii lecz mnie chodzi o to, że jak się nie mieści, to żeby przeniosło kursor niżej, a nie żeby pojawił się pasek na dole ![]() jak usówam wrap="physical" ..brak zmian ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
niestety jeśli ciąg jest za duży, to chyba nie pozostaje nic innego jak użycie pola tekstowego
<INPUT NAME=text. Przejrzałem parę formularzy i wszędzie textarea zachowywało się tak samo, a więc pasek się tworzył. Ew. pozostaje opcja poszukania skryptu... no, chyba, że ktoś zna inną odpowiedź - mój zapas wiedzy się wyczerpał ![]() -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 3 Dołączył: 13.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w stringu wprowadzanym to textarea nie będzie spacji to chyba się nie złamie, mimo tego, że jest ustawione "wrap" ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
w css musisz dać tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 3 Dołączył: 13.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w css musisz dać tak:
Tu chyba nie chodzi o overflow, tylko o white-space. @em-ba chodziło o to żeby tekst się zawijał w <textarea>. Jeśli sie nie zawija wniskuję, że nie ma w nim spacji, a jeśli nie ma spacji to chyba nie ma sposobu żeby się zawinął? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 05:05 |