![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Dopiero uczę sie programowac. Pisze wlasnie pewna stronke i potrzebna mi pomoc. Piszę stronę, na której użytkownik podaje pewne dane, w oparciu o które na stronie pokażą się pewne wykresy. Wykresy, te będę wykonane przez napisany już przeze mnie program w języku C++. I właśnie tu tkwi mój prblem. Program ten musi być każdorazowo wywoływany przy przesyłaniu danych przez użytkownika i nie wiem, jak miałabym to osiągnąć. CZy istnieje jakaś prosta komenda, którą mogę zaimplementować w skrypcie PHP? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykresy, te będę wykonane przez napisany już przeze mnie program w języku C++. A nie lepiej rozważyć robienie wykresów w php? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwość zawsze jest. Jednakże zapoznaj się z:
http://pl2.php.net/function.exec http://pl2.php.net/manual/pl/function.system.php |
|
|
![]()
|
|
hmm... na tych stronkach bylam juz - niby wszystko fajnie wyglada, ale te polecenia nie uruchamiaja mojego programu. Owszem dzialaja dla podstawowych poleceń konsoli (np ls wyswietla mi na stronie www zawartość katalogu), ale nie uruchamiają programu...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie uruchamiają, czyli...?
Masz wyświetlony jakiś błąd? |
|
|
![]()
|
|
nie, nie dzieje sie po prostu nic...
w skrypcie mam: print exec("ls"); print system("ls"); print exec("pr"); print system("pr"); gdzie pr to program C++ tworzący plik i wypisujący do konsoli napis. polecenia ls wzpisuja na strone zawartosc katalogu - przy czym pierwsze tylko jeden plik, a drugie wszystkie no nic... bede probowala dalej sama... ale dzieki za probe pomocy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:36 |