![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam problem z wyrazeniami regularnymi
za kazdym razem gdy podaje dane wyskakuje mi bla Nie poprawnie wpisane dane Imie... Co jest tutaj nie tak ? Pozdrawima Ten post edytował escobar1983 13.03.2008, 16:56:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Twoje wyrażenie regularnie nie pozwala na używanie polskich znaków dialektycznych, czyli np Michał już nie przejdzie.
2. Jeśli sprawdzasz tylko imię, to dlaczego korzystasz w kodzie z warunków dla innych przesłanych przez użytkownika pól? 3. Dlaczego do sprawdzanej treści wrzucasz te wszystkie pola jako jeden argument funkcji eregi()? Zrób wszystko po kolei i najpierw skup się na samym polu imię a dopiero potem dopisz sobie inne warunki dla pozostałych pól przesyłanego formularza. BTW: Zmień w pierwszym poście tag [code] na [php]. -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
escobar1983, co Ty przekazujesz do funkcji eregi() jako drugi argument? Bo z tego co wiem, to może być tylko jedna zmienna typu string...
http://pl2.php.net/manual/pl/function.eregi.php -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialem podpiac za jednym zamachem wszystkie dane wpisywane do rozmularza i sprawdzic czy sa tylko literami DUZYMI i malymi . Gdzie jest blad??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |