![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czytałem trochę o wyciąganiu danych ze strony, udało mi się wyciągnąć kod źródłowy z danej strony ale nie mogę sobie poradzić z wyrażeniami regularnymi (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) jestem początkującym jeśli chodzi o php. Podany kod znalazłem właśnie na tej stronie.
Chciałbym z ze strony wyciągnąć dane które wyglądają nastepująco:
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co napisałeś nie wiele, można się dowiedzieć, ponieważ nie podałeś całego kodu strony (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
podałeś, co chcesz wyciągnąć, ale co nam to daje? na razie mogę polecić: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Podstawy_...%84_regularnych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zapytam inaczej, w jaki sposób wyświetlić wszystkie znaki znajdujące się między:
(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyny sposób jaki przychodzi mi na myśl to użyć javascript'a, a to co wyciągnie przesłać np. JSON'em do php. Można użyć ajaxa.
Ale z pewnością ktoś zna lepszy i szybszy sposób;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
W sumie działa dzięki już troszkę rozumiem, ale jak mam więcej to nie działa:
Wiem już czego się zaczepić, pokombinuje trochę i może coś wymyślę. |
|
|
![]()
|
|
nie wiem dlaczego, ale zadziała tylko jeśli
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki, działa, już sobie poradzę z resztą (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 22 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie działa dzięki już troszkę rozumiem, ale jak mam więcej to nie działa: bo masz znaki nowej linii wewnątrz $text, coś takiego powinno zadziałać:
poczytaj więcej o modyfikatorach tutaj: http://pl.php.net/manual/pl/reference.pcre...n.modifiers.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:53 |