![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam taki oto prosty formularz:
Kod <?php if (count($_POST)) { $email = 'xxx@xx.xx'; $subject = 'formularz www'; $message = 'Dziękujemy za wysłanie formularza.'; $error = 'Wystąpił błąd podczas wysyłania formularza.'; $charset = 'iso-8859-2'; $head = "MIME-Version: 1.0\r\n" . "Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" . "Content-Transfer-Encoding: 8bit"; $body = ''; foreach ($_POST as $name => $value) { if (is_array($value)) { for ($i = 0; $i < count($value); $i++) { $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n"; } } else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n"; } echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error; } else { ?> <b>FORMULARZ KONTAKTOWY</b></p> <table align="center"><FORM ACTION="index.php?id=kontakt" METHOD="post"> <tr><td>Imię<td align="right"><INPUT class="pola" TYPE="TEXT" NAME="imie" maxlenght="15"> <tr><td>Nazwisko<td align="right"><INPUT class="pola" TYPE="TEXT" NAME="nazwisko" maxlenght="20"> <tr><td>E-mail<td align="right"><INPUT class="pola" TYPE="TEXT" NAME="email" maxlenght="35"> <tr><td>Telefon<td align="right"><INPUT class="pola" TYPE="TEXT" NAME="telefon" maxlenght="6"> <tr><td colspan="2"><p align="center">Treść wiadomości <tr><td colspan="2"><TEXTAREA NAME="tresc" ROWS="10" COLS="40"></TEXTAREA> <tr><td colspan="2"><p align="center"><INPUT class="przycisk" TYPE="reset" VALUE="Wyczyść"> <INPUT class="przycisk" TYPE="submit" VALUE="Wyślij"></p></FORM></table> <?php } ?> chcialbym aby imie nazwisko i e-mail były polami obowiazkowymi, jak to zrobic > |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 45 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po kliknięciu przez użytkownika sprawdź czy istnieją odpowiednie pola tym:
http://pl.php.net/isset -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij "Pomógł"
Jeśli Ty mi pomogłeś kliknę "Pomógł" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:45 |