![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak mozna zrobic podobna walidacje jak jest tutaj przy rejestracji na forum? umiem w PHP, ale wolalbym cos bardziej w czasie rzeczywistym, tzn jak wpisze cos w pole Imie i tam beda cyfry to po wyjsciu z tego pola i przejsciu do nazwisko od razu pojawi sie jakies czerwone info, ze dane nieprawidlowe. Najwazniejsze jest, zeby to sie pojawialo w tym polu, a nie wyskakiwalo nowe okienko, ze jest blad.
prosilbym o jakis prosty przyklad. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 14 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: W. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę ->klik i miliony tego mamy
![]() -------------------- Sukces to droga od jednej porażki do drugiej, bez zmniejszonego entuzjazmu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, czyli to o jquery chodzi, teraz juz bede wiedzial
![]() sporo tego, wiec jak ktos ma jakies sprawdzone i ulubione to prosilbym o linki ![]() najlepiej taka, z ktora podlacze sie do bazy MySQL i sprawdze czy login istnieje @@@@@ sporo szukalem, nie kazde dzialalo, cos mi sie jednak udalo zrobic, ale mam jeszcze jeden problem. kiedys korzystalem z samego javascript i tam wygladalo to tak:
i tutaj sie formularz wysylal dopiero jak wszystko bylo w porzadku, bo poczatek sprawdzania sie tak zaczynal:
czyli po prostu musialo wejsc do funkcji i dopiero jak zwrocilo TRUE to moglo sie wyslac znalazlem cos w tym stylu i sprawdzanie
i w tym przykladzie wprawdzie poprawnie mi sprawdza wszystko, ale nawet jak sie zaznaczy, ze jest zle to moge wcisnac submit i sie doda do bazy. jak to moge przerobic na wzor tego z javascript, zeby nie przepuszczalo? niby zwraca jakies false, ale kompletnie nie wiem jak to wykorzystac. najprosciej chyba by to bylo przerobic w funkcje jak w js, ale czy mozna? cos trzeba dodac do <form tylko nie wiem co. nie znam sie na Ajaxie i jquery, chce tylko miec to sprawdzanie, wiec prosilbym o naprowadzenie Ten post edytował marius94 24.03.2011, 00:03:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:53 |