![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki fragment kodu na wyswietlanie danych
wszystko ładnie, lecz chciiałbym dopisać jeszcze usuwanie do tego kodu, tak aby przy kazdym rekordzie byla opcja usuń i usuwała dany rekord z gory dziekuje za jakies wskazowki probowalem zrobic button i akcje mysql_query($zapytanie); ale wywalalo mi blad ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz odnośnik do kolejnego skryptu php, przez get'a podajesz np. id rekordu który chcesz usunąć.
Opisz bardziej swój problem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Cytat probowalem zrobic button i akcje mysql_query($zapytanie); ale wywalalo mi blad ;/ 1) Fajnie, że wiemy jaki button (a może baton?) 2) fajnie, że wiemy jakie zapytanie 3) fajnie, że wiemy jaki bląd 4) fajnie, że kompletnie nie myślisz jak piszesz post 5) fajnie by było jakbyś się poprawił. chyba nie skumałem żartu, wookieb ~uraharu, jest nowy na forum. To jego pierwsze pytanie. Można delikatniej przekazać to co napisałeś (faktem jest, że rację masz). Nie jest naszym celem zniechęcanie nowych programistów do PHP jak i do naszego forum. Stali bywalcy wiedzą (to do ~wookieb), że jesteś bardzo wartościowym i pomocnym użytkownikiem. Wiedzą też, że masz dość cięty język i ostre poczucie humoru. Niestety nowych możesz szybko zrazić... Proszę więc starać się dostosowywać wypowiedzi do odbiorcy. Jeśli nie masz nastroju aby pomóc po prostu wstrzymaj się od odpowiedzi. Pozdrawiam! //ayeo Ten post edytował ayeo 20.07.2009, 07:48:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli pocieszy to autora tematu, Twój kod też nie będzie działał. A czemu? Popatrz na niego ze 3 razy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to może byś wskazał błąd?
|
|
|
![]()
|
|
Ciężko samemu znaleźć w kilku linijkach kodu?
Kod <a href="strona.php?usun="'.$row['id'].'">Usun</a> $id=$_GET['id']; Chyba rozumiesz już. |
|
|
![]()
|
|
Oj taki tam błędzik:P
Teraz jest ok:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
i oczywiscie nie sprawdzasz czy taka zmienna $_GET['usun'] istnieje tylko walisz zapytanie.
Po drugie wstaw kod usuwajacy przed petla while Sprawdzenie istnienia zmienne http://php.net/isset |
|
|
![]()
|
|
i oczywiscie nie sprawdzasz czy taka zmienna $_GET['usun'] istnieje tylko walisz zapytanie. Po drugie wstaw kod usuwajacy przed petla while Sprawdzenie istnienia zmienne http://php.net/isset Przeciez ja tu gotowca nie pisze. Oczywiscie ze i trzeba to sprawdzic, i sprawdzic czy poloczenie z baza jest ok, i czy zapytanie jest poprawne i cala mozliwa obsluge bledow a na koncu dodac mysql_close(); i wiele innych. To byla tylko podpowiedz jak to zrobic! |
|
|
![]()
|
|
Przeciez ja tu gotowca nie pisze. Oczywiscie ze i trzeba to sprawdzic, i sprawdzic czy poloczenie z baza jest ok, i czy zapytanie jest poprawne i cala mozliwa obsluge bledow a na koncu dodac mysql_close(); i wiele innych. To byla tylko podpowiedz jak to zrobic! Ja bym jeszcze rzutował na typ int, ze względu na błędy sqli. ;p |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuję za pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
nastepnym razem postaram sie lepiej sformułować swojego posta. PS. odnośnie wyświetlania Dodaje wpis do bazy danych który ma kilka wierszy, natomiast po wyświetleniu ich na stronie usuwane są przejścia do nowej lini, jak to naprawic? Ten post edytował uraharu 19.07.2009, 19:26:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:13 |