![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem. jak tu oto taki kodzik:
wszystko działa super prócz jednego, wgranie pliku na server po wrzuceniu klikam zapisz a następnie pokazuje mi się plik został załadowany, po czym go na serverze nie ma. teraz końcówkę zmieniłem na taką:
tak jak w manualu było. chamody są 777 i mam takie błędy: Warning: move_uploaded_file(/images/avatar.png) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in /virtual/w/i/wirtualny-robot.ugu.pl/upload/index.php on line 27 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/virtual/tmp/phpfmsBMz' to '/images/avatar.png' in /virtual/w/i/wirtualny-robot.ugu.pl/upload/index.php on line 27 Ten post edytował GoOx 3.04.2012, 18:22:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W drugim przypadku nie masz dostępu do lokalizacji /images czyli do podfoldera katalogu głównego systemu linux (użyłeś adresacji absolutnej), zmień to na $loc = "images";
Odnośnie Pierwszego przypadku to też działa tylko też źle ustawiłeś ścieżkę: prawdopodobnie chcesz by folder był wgrywany do folderu domena.pl/upload/images/asd.png (domyślam się po kodzie echo "<a href=upload/images/$nazwa >klik</a>";) ale ścieżkę $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/images/'.$nazwa Ustawiłeś na folder odpowiadający URL: domena.pl/images/asd.png $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] zwykle odwołuje do głównego folderu domeny Ten post edytował jaslanin 4.04.2012, 09:24:39 -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:38 |