![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć, do tej pory słyszałem o uploadzie plików poprzez stronę na serwer, ale czy można zrobić takowy upload na email? chciałbym, aby użytkownicy mieli możliwość wysyłania plików tekstowych (wordowych itd.), które z zasady mało ważą i mogłyby zostać kierowane na pocztę e-mail. Da się coś takiego zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 8 Dołączył: 23.09.2011 Skąd: Stromiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako załącznik na pewno się da, google wiedzą.
http://lmgtfy.com/?q=Wysylanie+zalacznikow+php+mail Możesz też wysłać plik na swój serwer lub do bazy, a w mailu podać krótki link: domena.pl/file/41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazłem coś takiego:
i zastanawiam się nad kilkoma zagadnieniami: 1 - dlaczego wysyłane załączniki przez to wchodzą mi do spamu na gmail i co zrobić, aby nie wchodziły? 2 - czy przez ten formularz można wysłać każdy rodzaj pliku? (wiem, że gmail blokuje takie rozszerzenia jak np. .bat, ale teoretycznie?) 3 - jaką wagę maksymalną można wysłać poprzez ten fomularz? taką, jaką dopuszcza gmail? z 10mb o ile pamietam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Tym skryptem powyzej możęsz potrzeczeć sobie tyłek.
Do takich rzeczy służą bibliteki PEAR. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hahaha krótko i treściwie hahaha
![]() -------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:30 |