![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem - nie wiem dlaczego tworzy mi tylko indeks zerowy w następującej sytuacji
Przy var_dump($dane_os) dostaję taki zapis array 0 => string 'tutaj pełne dane osobowe z bazy klienta' (length=60) array 0 => string 'tutaj pełne dane osobowe z bazy klienta' (length=69) Zaznaczam, że dane są inne. Mnie generalnie chodzi o to, dlaczego indeks tabeli nie tworzy się na zasadzie inkrementacji tylko wszędzie jest 0. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mówisz o tym:
$dane_os=array(iconv("utf-8", "iso-8859-2", $dane_os_con)); ? Za każdym razem nadpisujesz zmienną to masz zawsze ostatni wynik - logiczne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie, ale jak to zmienić, bo teraz to wygląda w ten sposób, ze jeżeli nie byłoby
tylko same $dane_os bez array to wszystkie wyniki byłyby tylko stringami. W takim przypadku dostaję coś takiego string 'tutaj pełne dane osobowe z bazy klienta' (length=60) string 'tutaj pełne dane osobowe z bazy klienta' (length=69) Oczywiście jak w poprzednim przypadku dane są różne. W takim razie - bo już to kombinowałem w różny sposób czy da się mając zmienną nie tabelową, tylko złożoną z kilku stringów zmienić ją na tabelę? Próbowałem coś takiego
ale wyszły już kompletne głupoty |
|
|
![]()
|
|
Skoro operujesz na tablicach, to czemu w manualu się z nimi nie zapoznasz tylko strzelasz??
$tablica[] = 'nowadana'; I już. Ale to wszystko jest w manualu opisane. |
|
|
![]()
|
|
wymyśliłem na koniec coś takiego
Ale to też nie daje pożądanego rezultatu, bo indeksem tablicy jest maksymalna liczba uzyskana z pętli for i dostaję taki sam komunikat jak poprzednio z tą różnicą, że zamiast 0 mam właśnie tą maksymalną liczbę. |
|
|
![]()
|
|
(IMG:style_emoticons/default/blink.gif)
Przecież w poprzednim poście napisałem ci kod, który robi dodawanie do tablicy. Czemu nie czytasz co się do ciebie pisze?? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:22 |