![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wrzuciłem swoje bundle na tani hosting. Niestety nie mam tam konsoli cmd, a więc trudno mi np. wykonać doctrine:schema:update .
W jaki sposób mogę to obejść ? Może jest jakaś "webowa" wersja tego app/console ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Utwórz kopię skrypt z app/console, który parametry zamiast z konsoli będziesz zczytywać z jakiejś tablicy (ArrayInput, zamiast ArgvInput).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chętnie dołączę się do tematu, też się ostatnio nad tym zastanawiałem, przecież nie każdy hosting oferuje dostęp do konsoli...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jutro pokombinuje i udostępnie wynik moich prac. W sumie powinno być to banalne.
Co prawda pisałem, że zrobię to 3 dni temu, ale z braku czasu zrobiłem to dopiero teraz. Sposób użycia : 1. Poniższy plik zapisujemy pod nazwą np. console.php do katalogu ~web (czyli raczej to będzie public html) 2. Ten plik przydało by się jakoś zabezpieczyć, albo usunąć gdy już z niego skorzystamy. 3. Wchodzimy na np. example.com/console.php?q=doctrine:schema:update --force 4. Tabele w bazie zostały już wygenerowane (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Oczywiście inne komendy znane z konsoli też działać powinny Jak widać moja klasa Output jest pusta, więc ewentualnych błędów/komunikatów nie zobaczycie. Jeśli to wam potrzebne to rozbudowę tej klasy pozostawiam dla was.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:36 |