![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 10 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Mam takie problem otóż, gdy podglądnie się na mojej stronie jej źródło to pokazuje nam w jakim folderze jest plik style.css, jeżeli wpiszemy ten adres w przeglądarce to pokaże nam całą jego zawartość, moje pytanie polega na tym jak zabezpieczyć zawartość tego pliku tak aby nikt go nie mógł zobaczyć? Dodać mu .htaccess czy jak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w .htaccess bądź w skrypcie php sprawdź referar'a i musi być z Twojej strony - jeśli z innej to ktoś kożysta także z Twojego css'a [a la hotlink obrazków] - jeśli referer pusty to adres wpisany bezpośrednio lub jakiś program blokuje wysyłanie referer'a przez przeglądarkę [tych jest bardzo mało (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 10 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to zrobić? Bo jak w .htaccess dodam:
To mi grafiki nie wczytuje (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Całkowicie zabronisz go oglądać dopiero jak go usuniesz. Jeżeli przeglądarka może przeczytać plik to użytkownik też. Jak? Web Developer Toolbar, Firebug i pewnie inne rozszerzenia.
|
|
|
![]()
|
|
Nie rozumie, jak go usune to nie będe miał grafiki na stronie...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się tego zabezpieczyć. Poza tym po co? Jak ktoś chce sprawdzić jak coś robiłeś to i tak sprawdzi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:52 |