![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wysyłam poprzez formularz do bazy danych określoną treść : XXX XXX XXX i w pewnym miejscu chce wstawić (dołączyć) coś z pliku test.php XXX XXX XXX <WSTAW> XXX XXX XXX gdzie oczywiście za WSTAW wyląduje to co chce dopisać. I robię to tak:
Ale to niestety tak nie działa. Co mam źle ? Nie wstawia mi w określonym miejscu chce tego załączonego pliku (jego treści) a wstawia tą treść na koniec pliku. Także jak zrobić to co oczekuje ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pod echo $x co masz?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yy nie mam echo $x ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co masz w test.php
|
|
|
![]()
|
|
Zwykle WHERE z bazy - kilkanascie warunkow.
Chce w środku newsa wpisać to co sobie wyliczylem / wypisalem z bazy. W test.php na ten przyklad wyglada tak:
I tak tak dalej mam obecnie 12 zapytan a nie wykluczone, ze z czasem to rozszerze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie to tak nie zadziała....
Tak:
|
|
|
![]()
|
|
Yy powiem szczerze, że widziałem to na forum co przedstawiasz .. jak szukam w googlach tego, ale nie udało mi się tego zmusić do działania wraz z moją klauzulą do <logged></logged>
edit:// dobra dodałem i wpisuję takiego newsa: ffggggggg <WSTAW> COŚ PO TYM WSTAW I dostaję teraz tylko zawartość WSTAW (plik test.php) nie mam już w newsie: ffggggggg COŚ PO TYM WSTAW <---- to się nie wyświetla - bez echo $opowiesc; ale jak dam tak:
to znowu to samo , Kod ffggggggg COŚ PO TYM WSTAW i mój plik test.php w sensie, plik na koncu wpisu. Ten post edytował sakuwbarakushow 1.08.2016, 09:53:28 |
|
|
![]()
|
|
Ale wyświetlasz zmienną $x czy $opowiesc?
|
|
|
![]()
|
|
Bez znaczenia
na obydwu zmiennych tak samo się zachowuje czy wyświetlę $x czy wyświetlę $opowiesc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czytam czytam i totalnie nic nie kumam.... Bledy jakie widze teraz na szybko to:
echo $opowiesc; dajesz od razu echo $opowiesc i sie dziwisz ze sie wyswietla.... Kolejna sprawa co ty dokladnie kombinujesz bo nadal jest to dla mnie niezrozumiale. Odnosze wrazenie ze poprostu przekombinowales jakas banalne sprawe -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No to teraz wyświetla mi dwa razy :
TEST.PHP Moja treść WSTAW {test.PHP} KONIEC MOJEJ TREŚCI EDIT:// Sam include w sobie wyświetla mi treść dwukrotnie ... tzn: include ('test.php'); bez echo include ('test.php'); wyświetla tego includa .. a dalej wyświetla się on w str_replace I co , nikt nie pomoże ? Ten post edytował sakuwbarakushow 1.08.2016, 11:00:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:39 |