![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Potrzebuję stworzyć funkcje która sprawdzi czy dane ip/komputer/osoba brała już udział w ankiecie. Musi być to proste rozwiązanie i bez używania mysql. Proszę o pomysł.
-------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
Jak to czytasz, to współczuj mi. Przebolewam za swe grzechy... Współczujcie... Gdzie to współczucie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapisuj do pliku te dane w formacie, jaki sam wymysliłeś (.../.../...)
poźniej wczytujesz dane do tablicy, explode i array_search -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 141 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Potrzebuję stworzyć funkcje która sprawdzi czy dane ip/komputer/osoba brała już udział w ankiecie. Samą ankietę mam już zrobioną (podobnie jak podałeś). Chodzi mi o to żeby dana osoba nie brała udziału w ankiecie. Tą daną osobą ma być osoba, która brała już udział w ankiecie. Rodzaj, takiej, takiej... sondy. Ten post edytował obelix94 10.12.2008, 20:54:01 -------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
Jak to czytasz, to współczuj mi. Przebolewam za swe grzechy... Współczujcie... Gdzie to współczucie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Samą ankietę mam już zrobioną (podobnie jak podałeś). Chodzi mi o to żeby dana osoba nie brała udziału w ankiecie. To czytaj jego posta do skutku bo powiedział ci co masz zrobic. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
On podał jak zrobić taką ankietę. A nie sprawdzanie. Myślałem coś o ciasteczkach albo o ip, ale jak takie coś działa.
W powyższym kodzie wpisałem action="przetworz.php". Wywoła to osobną stronę. Przy mojej stronie zbudowanej na indexie, takie działanie jest niedopuszczalne. Potrzebuję załadować, skypt do indexu, aby wykonał go bez wychodzenia z indexu. Jak takie coś zrobić? Ten post edytował obelix94 10.12.2008, 20:54:09 -------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.php:
na przykład tak? -------------------- Grzegorz 'Decha' Polek »
º http://grzegorzpolek.com º http://www.facebook.com/grzegorz.polek º http://www.lastfm.pl/user/Dechaa ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() a teraz te ciasteczka, cos tam było set_cookie czy jakoś tak, ale nie moge dokładnie znaleźć opisanego tego jakas instrukcja = kod skryptu, tak? Ten post edytował obelix94 11.12.2008, 07:19:19 -------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dobre...dzięki
A czy, "jakas instrukcja" to inaczej "tresc kodu"
Ten post edytował obelix94 11.12.2008, 15:19:15 -------------------- Zawieszony w pisaniu przez @mike - pisze na PW. <?php echo !$lubie.'moderatorow' ?>
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko chyba wiesz że ciasteczka to prawie żadne zabezpieczenie? Bo każdy może sobie je usunąć.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:46 |