![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie dopiero co zaczynam raczkować w PHP i dlatego stąd moja nachalność... z góry dziękuję krecikowi za ostatnią pomoc
![]() Przed obelgami na mój temat proszę o wyrozumiałość. Skrypt działa już poprawnie niestety nie wiem jak posortować wyniki z $odleglosc od najmniejszej liczby.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Musisz je gdzieś najpierw zapisać, a z tego co widzę, nadpisujesz jedną zmienną $odleglosc. Jeżeli dane zapiszesz w tablicy np. $tab[$i] wtedy będzie łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Wyliczenia wartości $odleglosc musisz zaimplementować w zapytaniu i TAM sortowac
Listę funkcji matematycznych masz tutaj http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/mat...-functions.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK potworzyłem zgodnie z Twoją radą tablice ale to zbytnio mi nie pomogło... Gdzieś robię pewnie kuriozalny błąd... Wielka flaszka się należy za pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Dane z posortowanej tablicy znajdują się poniżej while(). Dlatego musiałbyś zastosować procedurę: pobranie danych, sortowanie i wyświetlenie, jeżeli chcesz to zrobić w ten sposób.
|
|
|
![]()
|
|
Mogę Ciebie poprosić o nakierowanie w sprawie wyplucia tych danych? Człowiek o godz. 16.00 miał wyjść z pracy a stwierdził że zrobi przydatną rzecz dla innych... a tu taki klops...
znalazlem takie coś ale nie potrafię tego użyć <?php // Obtain a list of columns foreach ($data as $key => $row) { $volume[$key] = $row['volume']; $edition[$key] = $row['edition']; } // Sort the data with volume descending, edition ascending // Add $data as the last parameter, to sort by the common key array_multisort($volume, SORT_DESC, $edition, SORT_ASC, $data); ?> Ten post edytował motomeru 7.02.2011, 19:44:16 |
|
|
![]()
|
|
Po prostu jeżeli chcesz to zrobić w ten sposób musisz najpierw pobrać dane, a potem je wyświetlić. Musiałbyś:
- usunąć wyświetlanie komórek tabelki z while(), - posortować dane w tablicy $table, - poniżej sortowania wyświetlić dane z tablicy $table, np. Resztę dodajesz analogicznie ![]()
Powód edycji: [Daiquiri]:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:53 |