![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
błądze we mgle i stąd moję pytanie. kod poniżej:
chciałbym posortować każdą z "pod-tablic" w $ccc wg schematu z $sortowanie tzn posortować $sortowanie wg alfabetu i wg tego samego "schematu" posortować "pod-tablice" w $ccc. niestety powyższy kod wyświetla iż używam Illegal offset type. nie wiem jak poprawić ten kod aby otrzymać prawidłowy kod. wartości w $ccc są przykładowe. ilość "pod-tablic" w $ccc nie jest znana, wiadomo że ilość argumentów w każdej "pod-tablicy" jest zawsze 13. ważne: nie interesują mnie klucze w nowopowstałej $aaa tzn powinny one już po sortowaniu wynosić 0,1,2 itd. z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, ale nie o to chodziło
![]() jeśli ktoś ma pomysł jak to zrobić to prośba o podzielenie się tą wiedzą. odświeżam temat. dodam tylko, iż tablica $sortowanie jest tablicą pomocniczą, została dodana aby wskazać schemat (sortowanie alfabetyczne) wg którego ma być posortowana tablica $ccc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drugi parametr usort() to nazwa funkcji porównującej a nie tablica.
http://pl1.php.net/usort Musisz sam napisać funkcję która stwierdzi, który element powinien być wyżej. Oczywiście w tej funkcji bazujesz na tablicy $sortowanie. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.05.2025 - 06:40 |