![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobry wieczór pomogliście mi dzisiaj z 2 problemami mam jescze jeden a mianowicie mam shoutboxa ale gdy odswiezam stronę to robi sie dubel czyli jak bym napisal w shout boxie 2 razy ten sam post oto mój shoutbox:
mgolibyście go tak przerobic żeby nie robił dubli może byc w tym użyty mysql ale tak ze sam tworzy baze tabele itd. nie ze ja to musze konfigurowac pozdrawiam i z góry dziękuję |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak szukasz czegoś gotowego to poszukaj tu.
Rozumiem, że w shoutbox.txt przechowujesz wszystkie teksty? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak wszystkie teksty, a to że tak dubluje to chyba za to odpowiada to:
moglibyście go tak przerobic aby zapisywał i odczytywał w odpowiedni sposób te "tekściki", aha a jak byście mogli (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) to instalacja taka że się tylko włącza plik install.php i się kilka rzeczy wpisze i się da instaluj czy coś w tym stylu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) i już będzie gotowe, ale to już tego nie trzeba tylko to że będzie teksty do zady mysql zapisywac |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gotowców nie robimy.
Poczytaj o file_get_contents i file_put_contents. A, i zobacz, czy do pliku ci się zapisuje podwójnie ten wpis. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:55 |