![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 5 Dołączył: 4.08.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
witam mam pytanie ponieważ mam sesje zrobioną i chciałbym żeby jeżeli zmienie strone ona się wykasowała żeby tylko działała na tej stronie do czasu zmiany na inna
mam taki kod
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
A nie możesz jej po prostu na końcu pliku usunąć?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 5 Dołączył: 4.08.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
jak usunąc o co ci dokładnie chodzi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opisz szczegółowo problem. Napisz jakie dane ma zawierać zapisana w sesji zmienna, i jak te dane mają się zmieniać.
Poza tym: "witam" pisane z małej litery jest oznaką braku szacunku dla innych użytkowników forum. W języku polskim zdania rozpoczynamy od dużej litery. W zdaniach złożonych stosujemy znaki interpunkcyjne, a w szczególności przecinek (, - obok M na klawiaturze QWERTY), ewentualnie rozbijamy zdanie złożone na kilka różnych zdań. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
session_destroy? Szczerze powiedziawszy nie do końca rozumiem co chcesz osiągnąć.
|
|
|
![]()
|
|
mam plik php z kilkoma sesjami i chciałbym żeby sesje działały tylko jeżeli jest włączony ten plik
chciałbym zrobic session_destory ale jest jeden problem ponieważ mam też inne sesje i chciałbym je zachować a niektóre zrobic session_destroy |
|
|
![]()
|
|
A unset($_SESSION['nazwa']) ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinno się już stosować takiego rozwiązania jak unset(); ... Zaleca się $_SESSION = array(); ale w tym przypadku WSZYSTKO pójdzie w cholerę, a kolega chce wyzerować tylko jedną/dwie sesje, prawda?
Ja sugeruję inne rozwiązanie: przypisuj do sesji odpowiednio wartości, a gdy chcesz je unieważnić to po prostu wyzeruj ich zawartość. Zasada działania jest prosta; sprawdzaj czy wartość danej sesji jest != NULL i po kłopocie. Jeśli tak to sesja wygasa; jeśli nie to zostaje nietknięta. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:11 |