![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Obecnie piszę koszyk do sklepu internetowego: wchodzę w kategorię produktu i mam formularz: przesyłam to do funkcji która ma za zadanie dopisać do sesji tablice 2 wymiarową
Z pewnością popełniam gdzieś błąd, ponieważ albo nie zapisuje tablicy do sesji albo nie umiem jej wyświetlić (użyłem do tego funkcji print_r()) Może również przedstawię dalszą cześć mojego rozumowania: 1. zapisuje do tablicy wartość id i ilości, to przekazuje do sesji. 2. tablice dowolnie powiększam o kolejne towary 3. wchodząc do zawartości koszyka pobieram dane z tablicy i porównuję danymi z bazy danych zastanawiam się również nad wprowadzeniem licznika, w celu późniejszej modyfikacji zamówienia (np zmiany ilości sztuk). Proszę o wsparcie merytoryczne, oraz ewentualną pomoc w kodzie. Pozdrawiam -------------------- eclipse :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej mieć coś w tablicy a nie pustą wartośc pod zestawem kluczy ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 3 Dołączył: 6.10.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Głupi błąd...
![]() Już wypełniam klucze lecz teraz inny problem się wkradł: 1. w tej chwili zamiast dodawać do tablicy aktualizuje ostatni wpis :/
2. inkrementacja licznika: Gdzie popełniam błąd? -------------------- eclipse :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod:
jest rozumiany jako: Weź tablice SESSION i znajdź w niej element który odpowiada kluczowi 'cart'. Wynikiem jest tablica: Array('item' => $item, 'id' => $zamId, 'ilosc' => $zamIlosc); Następnie wpisujesz w miejsce starej tablicy nową Array('item' => ++$item, 'id' => $zamId, 'ilosc' => $zamIlosc); Żeby nie napisywac musisz zapisać je do innej zmiennej. Może przeorganizuj kod wg następującego wzoru:
W takim przypadku nie nadpiszesz sobie zmiennych -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widząc podobny temat mam pytanie ja w przeciwieństwie do kolegi chciałem sobie zastąpić taką całą tablice w sesji inną tablicą
Kod if(isset($_POST['remember'])) {//jesli opcja jest zaznaczona $_SESSION['dane'] = $cookies;//ustawia wartosci $_SESSION['ilewierszy'] = $w_M2;//ustawia wiersze $_SESSION['ilekolumn'] = $k_M2;//ustawia kolumny } za każdym razem gdy wcisnę przycisk zapamiętaj |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 26 Dołączył: 2.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli Cię dobrze zrozumiałem, chcesz ustawić całą tablicę sesji na nowo z tamtymi wartościami. To będzie tak.
Ten post edytował singles 16.06.2009, 07:34:02 -------------------- Works for me => u mnie działa - blog o (o)programowaniu i nie tylko
meet.php - darmowe meetupy związane z PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:31 |