![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy istnieje taka możliwość(jeśli tak to jak) że np user w chodzi na stronę naciska button i na serwer mój z no programosy.pl ściąga się plik ale użytkownik może wyłączyć stronę, ba nawet komputer heh. Chodzi aby nie było trzeba czekać np xx h na mojej stronie tylko załączyć a skrypt sam ściąga cały plik i zapisuje u mnie na serwerze a user tylko przychodzi po jakimś czasie i może ode mnie ściągnąć plik mam nadzieję że dobrze napisał i zrozumiale:) oczywiście nie chce gotowca najlepiej jakaś funkcja i przykład jej użycia lub jak to zrobić etc a ja sobie już pokombinuje sam tylko nie wiem czy takie coś idzie zrobić i z pomocą jakiej funkcji Z góry dziękuje P.S. myślałem o fsockopen ale nie wiem czy to jest realne etc:) bo też chciałbym aby plik się ściągnął cały heh a najlepiej jakby co ileś zapisywał do mysql ile procent ściągnęło się heh:D(oczywiście pomoc nie gotowca:)) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej było by stworzyć odpowiednią aplikację na serwerze, do której wysyłałbyś komunikat, że ma ściągnąć ten, a ten plik. W samym PHP raczej niewykonalne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może system(wget?)
tylko czy to będzie bezpieczne? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tylko tak jak mowie czy to będzie bezpieczne?
a i jeszcze jak zrobić aby postęp zapisywał się do mysql:) Ten post edytował matx132 23.03.2010, 20:22:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko tak jak mowie czy to będzie bezpieczne? a i jeszcze jak zrobić aby postęp zapisywał się do mysql:) Raczej tak... zależy komu chcesz to udostępnić... Cytat # escapeshellarg — Escape a string to be used as a shell argument
# escapeshellcmd — Escape shell metacharacters |
|
|
![]()
|
|
udostępnione będzie to tylko dla skryptu który odwołuje się do niego i tyle w sumie heh:)
Ok dzięki pobawię się tym i zobaczę co wyszło:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:47 |