Witam
Mam problem (IMG:
style_emoticons/default/dry.gif) . Znalazłem kod do rejestracji wkleiłem go na stronę jako register.php ale przy końcu rejestracji jest error że nie wypełniono wszystkich pól (IMG:
style_emoticons/default/blinksmiley.gif) . Oto kod:
<?php
switch($_GET['akcja'])
{ default:
echo("<br /><br /><b>REJESTRACJA</b><hr width=\"100%\"><br /> <form action=\"regist.php?akcja=zarejestruj\" method=\"post\">
Nick: <input type=\"text\" name=\"nick\"><br />
Haslo: <input type=\"text\" name=\"haslo\"><br />
Powtorz Haslo: <input type=\"text\" name=\"haslo2\"><br />
Email: <input type=\"text\" name=\"email\"><br />
<input type=\"submit\" value=\"zarejestruj\"><br />
<input type=\"reset\" value=\"Resetuj\">
</form>");
break;
case "zarejestruj":
$nick = $_POST['nick'];
$haslo = $_POST['haslo'];
$haslo2 = $_POST['haslo2'];
$email = $_POST['email'];
$plik = $nick.".txt"; //deklaracja ścieżki do pliku
if(!empty($nick) && !empty($haslo) && !empty($email)) //sprawdza czy nick, haslo i e-mail sa puste. {
echo 'Niewypełniono wszystkich pól: <br> <br>'; require ('zamuw.php');
} else
if(ereg("[a-z0-9_]", $nick)) //sprawdza czy nick przypadkowo nie zawiera niedostepnych znaków (ogranicz dostępność znaków). {
echo 'Wystąpił błąd: nick zawiera nieprawidłowe znaki!<br> <br>'; require ('zamuw.php');
} else
if($haslo == $haslo2 && strlen($haslo) >= 5) //sprawdza czy haslo jest poprawne i nie mniej niz 5 znaków. {
echo 'Wystąpił błąd: wpisane hasła nie są takie same lub zawiera ono mniej niż 5 znaków!<br> <br>'; require ('zamuw.php');
} else
{
print('Uzytkownik o nazwie " .$plik. " juz istnieje'); //informacja, że istnieje plik o nazwie $plik na serwerze }
else
{
$plik = $nick.".txt";
fwrite($fp, $nick."##".$haslo."##".$email."\n");
echo("konto o nazwie [".$_POST['nick']."] zostalo pomyslnie utworzone !<br /><r /><a href=\"login.php\">ZALOGUJ SIĘ</a>");
break;
}
}
?>
Proszę o pomoc! (IMG:
style_emoticons/default/worriedsmiley.gif)