![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z przesłaniem textarea metodą post. Wcześniej ten sam plik działał bez probelmu, a po zainstalowaniu nowego wamp'server już nie działa.
Reszta zmiennych w pliku przesyła się bez problemu, problem pozostał tylko z textarea'mi. plik 1 Kod <TEXTAREA NAME="kontrah" COLS=60 ROWS=3> </TEXTAREA><br></td> plik2 Kod <?php echo $_POST["kontr"] ?> wcześneij działało wszystko ok, wpisywałem cos w pole textarea po kliknięciu przysicku przesyłało się na nową stronę. Ten post edytował greg00 8.01.2014, 17:25:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
W formularzu masz kontrah, a odbierasz kontr.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ops
przepraszam, próbowałem już inne zmienne przesyłać i zapomniałem zmienić. Ale nie zmienia to faktu, że dalej nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
W takim razie pokaż więcej kodu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje ci <form>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przenoszę do Przedszkola. Proszę dodać stosowne tagi do tytułu i kod umieścić w znacznikach.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Przeniosłem pola textarea w inne miejscie (na górę strony, przed całą listę produktów do wyboru, a jest ich ok 600szt) i nagle wszystko działa. Tak jakby nowy wamp miał jakieś ograniczenia co do ilości zmienny? dziwna sprawa.
;/ teraz inne zmienne nie chcą się przenosić. Mam ustawione w pętli wyświetlanie 600szt. towarów i przy każdej pozycji pole do wpisywania zamawianej ilości. Zmienne się przenoszą tylko z ok pierwszych 30 pozycji. Coś jednak w ustawieniach serwera jest nie tak, tylko co? Cały czas jest ten problem w jednym pliku,wszystie zmienne przesyłane są metodą $_POST. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Pokaż cały kod.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 173 Pomógł: 14 Dołączył: 27.03.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kwestia ustawienia samego PHP a konkretnie max_input_vars.
Spróbuj dodać w pliku php.ini max_input_vars = 1000 -------------------- Zapraszam na spływy kajakowe rzekami podlasia www.splywy-kajakiem.pl
|
|
|
![]()
|
|
w httpdd.conf dodałem
php_value max_input_vars 1000 i jest ok W php.ini nie pomoglo, ale dzięki za naprowadzenie. Już działa wszystko. Wklejanie całego kodu chyba nie ma sensu, bo jak już wcześniej pisałem wcześniej dokładnie ten sam plik działał prawidłowo, niestety dysk mi sie posypał i musiałem na nowo wszystko poinstalować i zaczął się problem. Widać w nowej wersji Wamp'a coś pozmieniali. Dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:22 |