![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam robie sobie stronke :
która posiada lewe menu i prawe w środku znajduje sie treść i teraz : - jak z lewego menu wczytać plik " newsy.php" tak żebyte newsy pozostawały na stronie głównej po środku strony -plik newsy.php znajduje sie w folderze "bank" -jak ma wygladać strona "newsy.php" ? tzn. czy mam wstawic cały kod z "index.php" ? wycinając środek i wstawiając "newsy" ? - wiem ,że mam wstawić taki kod: <?php if($_GET['id']=="newsy"){ include("bank/newsy.php"); } ?> odnośnik : <a href="index.php?id=galeria">Galeria</a> tylko gdzie? czy w index.php czy już newsy.php ? dzieki za odpowiedź podpowiedź pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
index to niejako szablon do którego podpinasz inne stronki. to co chcesz aby było wyświetlane na środku (w tym przypadku news'y) includujesz na środku. nie musisz nic kopiować z pliku index, on sam się odnajdzie. najlepiej zrobisz jak przetestujesz to samemu i zobaczyć w źródło strony (chodzi mi o funkcje w przeglądarkach).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuje pomysle
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:42 |