![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mógłbym w jakiś sposób zapętlić coś takiego?
Taki kod jest nie wydajny, gdybym użył pętli byłby czytelniejszy oraz wydajniejszy, jednak mam problemy by to zrobić. Chciałbym by wyświetliło mi 9 wyników, czy ktoś pomoże? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób pętlę, w której zadeklarujesz te 2 zmienne - parametry, jakie przekazujesz imageline. Później co każde wywołanie pętli zwiększaj je o odpowiednią wartość. Ot, cała filozofia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale ja tutaj widzę jeszcze taki problem, że musialbym chyba skorzystać ze zmiennych zmiennych, by kolejno zmieniac nazwę zmiennej tablicowej $wejo0['w']. Czy się mylę?
Ten post edytował Krisu 20.02.2008, 19:40:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie... nie zauważyłem. Cóż, może nie jest to rozwiązanie zbyt eleganckie, ale możesz się odnieść do tej zmiennej w ten sposób:
gdzie $ to cyfra która wskazuje do której zmiennej chcesz się odnieść. Ja bym tam jednak zrobił np. tablicę dwuwymiarową, bo takie 'dynamiczne' tworzenie zmiennych nie jest zbyt dobrym nawykiem... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo takie 'dynamiczne' tworzenie zmiennych nie jest zbyt dobrym nawykiem... A to dlaczego? W wielu wypadkach jest wręcz niezbędne. Ja bym tam jednak zrobił np. tablicę dwuwymiarową, To z kolei nie jest dobrym nawykiem. A to dlatego, że tablice zajmują więcej pamięci. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 12:21 |