![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiam! Mam taką pętlę, która będzie wyświtlała zawartość tablicy $nazwa_linku:
Kod for($q=0;$q<count($nazwa_linku);$q++){ if($nazwa_linku[$q]=="Strona glówna"){ echo "<a href=\"index.php\">Strona glowna</a>"; }else{ echo "<a href=\"grupa.php?grupa=".$id[$q]."\">".$nazwa_linku[$q]."</a>"; } if($q!=(count($nazwa_linku)-1)){ echo " | "; } } Niestety nie wiem czemu, ale nawet gdy wartość w tablicy to "Strona główna" to i tak link prowadzi do pliku grupa.php. Sprawdzałem czy wartość "Strona głowna" istnieje w tablicy print_r'em - no i istnieje. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 16 Dołączył: 19.02.2005 Skąd: Dębica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstaw kod do bloku PHP - pomyślimy nad rozwiązaniem
-------------------- Psik!! A masz!! ...chamie - Porucznik Borewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 10 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Bishop Auckland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ł i l to inne znaki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały kod wygląda tak:
Kod $pol = mysql_connect($host,$db_login,$db_haslo); $wyb = mysql_select_db($db); @mysql_query('SET CHARACTER latin2'); @mysql_query('SET NAMES latin2'); @mysql_query('SET CHARACTER_SET latin2'); $zap = "SELECT * FROM `cms_menu_glowne` WHERE kiedy_ma_byc_wyswietlane='0' OR kiedy_ma_byc_wyswietlane='".$_SESSION['zalogowany']."' ORDER BY numer ASC"; $wyn = @mysql_query($zap); while($wiersz = @mysql_fetch_row(($wyn))){ $nazwa_linku[] = $wiersz[3]; $id[] = $wiersz[5]; } print_r($nazwa_linku); for($q=0;$q<count($nazwa_linku);$q++){ if($nazwa_linku[$q]=="Strona główna"){ echo "<a href=\"index.php\">Strona glowna</a>"; }else{ echo "<a href=\"grupa.php?grupa=".$id[$q]."\">".$nazwa_linku[$q]."</a>"; } if($q!=(count($nazwa_linku)-1)){ echo " | "; } } for($q=-2;$q<count($nazwa_linku);$q++){ array_shift($nazwa_linku); } Cytat ł i l to inne znaki Poprawiłem i niestety nie pomogło ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 16 Dołączył: 19.02.2005 Skąd: Dębica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jak podejżewam jest z polskimi diakrytykami - zapisz plik w iso-8859-2 albo wstaw odpowiednik korzystając z funkcji chr.
ó - 195 ł - 197 -------------------- Psik!! A masz!! ...chamie - Porucznik Borewicz
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki @v1t4n
Można zamknąć -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:28 |