![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
naszukałem się trochę po forum wprowadziłem trochę zmian i nadal w mailu mam krzaki zamiast polskich znaków.
Ten post edytował BugsBunny 4.10.2008, 11:44:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 2 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a masz ustawione utf-8 w miejscu gdzie masz formularz do wpisywania tekstu do maila ? Tam tez musi być
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 4 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt zapomniałem o tym
jednak po dodaniu nic nie zmiania. Po odekmentowaniu Tych dwóch linijek w kodzie nadal wyświetla głupoty a charset nie powiniem być coś z latin-2 albo z iso-8859-2.(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Działa. WIelkie dzięki. Zapomniałem porpostu wrzucić pliku na serwer (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) Ten post edytował BugsBunny 4.10.2008, 12:09:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 2 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w tym miejscu masz zmienione ?:
Kiedys tak mialem i jak tu zmienilem to wszystko działalo |
|
|
-gabiww- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Próbuję różnych metod i kombinacji z forum ale niestety nie mogę sobie poradzić. Jak dostaję email na skrzynkę wysłany sendmailem zamiast polskich znaków same krzaki. Gdzie i co ma wstawić aby tego uniknąć. Pomocy |
|
|
-gabiww- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam Próbuję różnych metod i kombinacji z forum ale niestety nie mogę sobie poradzić. Jak dostaję email na skrzynkę wysłany sendmailem zamiast polskich znaków same krzaki. Gdzie i co ma wstawić aby tego uniknąć. Pomocy Mój kod sendmaila CODE <?
$wiadomosc = "Wybrana_przygoda:$wybrana_przygoda \nImie_bohatera:$imie_bohatera \nBohater_plec:$bohater_plec \nimie_towarzysza:$imie_towarzysza \ntowarzysz_plec:$towarzysz_plec \nmiejsce_przygody:$miejsce_przygody \ndedykacja_przygody:$dedykacja_przygody \nze_zdjeciem:$ze_zdjeciem \nnazwisko_zamawiajacego:$nazwisko_zamawiajacego \nulica_zamawiajacego:$ulica_zamawiajacego \nkod_zamawiajacego:$kod_zamawiajacego \nmiejscowosc_zamawiajacego:$miejscowosc_zamawiajacego \nemail_zamawiajacego:$email_zamawiajacego \ntelefon_zamawiajacego:$telefon_zamawiajacego \nodbior_zamowienia:$odbior_zamowienia \nuwagi_zamawiajacego:$uwagi_zamawiajacego"; $header = "From: $imiernReply- zamowienie: $emailrn"; mail ("biuro@adres.pl", "Zamowienie", $wiadomosc, $header); ?> <html> <head> <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> <TITLE>tytuł</TITLE> <LINK REL="stylesheet" HREF="style.css" TYPE="text/css"> </head> <body topmargin="5" leftmargin="0" marginheight="0" marginwidth="0" bottommargin="0" rightmargin="15"> <br><br> <center> <form onSubmit="return validateForm()" name="email" action="sendmail.php" method="post"> <table width=620 cellpadding="2" cellspacing="2"> <tr><td align="center"><hr size=1 color=blue><b>Mail został wysłany.<br> dziękujemy</b><hr size=1 color=blue></td></tr> </table> </form> </center> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz nie ustawione wszystkie nagłówki.
Ten post edytował MajareQ 16.10.2008, 15:28:16 |
|
|
-gabiww- |
![]()
|
Goście ![]() |
A możesz dokładniej bo php to dla mnie prawie czarna magia
|
|
|