![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam poniższy kawałeczek kodu, który nie bardzo chce robić to czego się po nim spodziewam.
I teraz problemy:
1. raczej się nie uruchamia (powinien zmieniać kodowanie znaków w pliku a to sie nie dzieje) - spr składnie w command line i działa bez zarzutu
2. również nie bardzo działa bo gdy jest zakomentowane to pięknie wyświetla całą tablicę niestety wraz z pustymi polami na końcu - natomiast gdy zakomentuje to nie wyświetla nic. Dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kompletnie nie rozumiem Twojego kodu, co chcesz niby osiągnąć? Wygląda mi to na jakąś próbę wynalezienia rekordowo mało wydajnego sposobu na wczytanie pliku do bazy. Plik do bazy wczytujemy korzystając z instrukcji LOAD DATA INFILE, jeśli wymaga on obróbki to robimy to w taki sposób:
- oczywiście zamiast fgets można użyć odpowiedniej funkcji csv. Przetworzony plik tak samo zapisujemy linia po linii i dodajemy w całości do bazy. Robię tak od wielu lat i podejrzewam, że kupa innych ludzi też ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę poprawić tytuł, ma on opisywać problem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
więc zgodnie z sugestią zmieniłem trochę i mam teraz:
Problem jest z linia 11 - powinien odpalic sie program (gzegzolka) i skonwertowac plik z danej strony kodowej jak ma na windowsowa, zebym mgol pozniej do sql-a dane z polskimi znaczkami wczytac. Niestety program sie nie uruchamia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:45 |