![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób zamienić wszystkie słowa, te które są w tablicy? Teraz zamienia jedynie pierwsze napotkane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Teraz zamienia jedynie pierwsze napotkane. A skad ci to przyszło do głowy? Zamienia wszystko.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie.
Cytat test asd margin-top test-kolejny margin W "test-kolejny" został zaznaczony tylko "test", a nie cały. Ten post edytował uncuncunc 3.12.2012, 20:23:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeglądarka -> źródło strony
a dowiesz się czemu masz taki efekt ![]() Albo inaczej: zmień kolejnosc, czyli tak ma byc: $a = array('margin-top','margin','test-kolejny', 'test' ); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No napisałem: zmień kolejnosc
![]() Zaś błąd z podwójnym pogrubianiem to już inna bajka ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kombinuję z kolejnością, jednak muszę to jakoś posortować z automatu, ponieważ to nie ja ustalam słowa w tablicy, tylko je pobieram.
dodałem W przykładzie wyżej niby jest dobrze, ale... jeśli dodam nowe słowa np. "hex", "hex-color" oraz "color" to są źle posortowane. Jest jakaś funkcja w PHP która posortuje w kolekności odwrotnej i ułoży alfabetycznie jeśli w słowie występuje "-" bo chyba w tym jest problem. |
|
|
![]()
|
|
Jesli chcesz to zrobić naprawdę poprawnie, to musisz zmodyfikować wyrażenie, by zamieniał tylko słowa a nie zlepek liter które pasują.
Jeśli np. zamieniasz słowo "ola" to w zdaniu to jest OLA i mola oraz OLA i cola to on ma zamieniać tylko słowa czyli to co napisałem dużymi. Twoje wyrażenie zaś zamieni teraz również "mola" oraz "cola" co raczej nie jest oczekiwanym rezultatem. Jeśli byś więc poprawił to wyrażenie, wówczas problem z kolejnością by znikł z automatu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tylko jak? Zdawało mi się ze \b załatwia sprawę wyszukując. próbowałem też zastosować \w jednak bezskutecznie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj \W (duże).
|
|
|
![]()
|
|
próbowałem, nie działa... już nie mam pomysłu...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:05 |