![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam sobie taki kod:
Chciałbym teraz np. aby po wpisaniu tytułu funkcja pobrała odpowiednie (nie jedno tylko kilka) rekordy. Powtarzam - piszę nie rekord, tylko rekordy, gdyż, jeden można zwrócić bez problemu jako return. Lecz jak wiadomo, on zatrzymuje działanie pętli. Mam np coś takiego:
Gdy wpiszę właśnie podczas pętli - echo to wiadomo - wyświetli się to w miejscu, gdzie jest napisana ta funkcja, czyli nie tam gdzie trzeba. Gdy dam return - z kolei wywoła się jeden rekord i zakończy się pętla bo to właśnie robi return po części. Zwrócenie rekordów jako Array jest niemożliwe, gdyż trzeba skorzystać z lub a tego zrobić nie mogę. Potrzebuję to do CMS-a, zarządzanie blokami, a dokładnie ich wyświetlanie w konkretnym miejscu. Mam sobie plik left_menu.tpl np. a w nim: Teraz potrzebuję własnie odebrać plik (robię to za pomocą file_get_contents()) i po prostu podmienic title i tresc na odpowiednią funkcję. Proszę o pokazanie jakiegoś prostego sposobu, bo pewnie na smartach byłoby to wykonalne, ale ja wole swoje rozwiązania ![]() Ten post edytował matix 28.06.2007, 15:21:09 -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 32 Dołączył: 24.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możę by tak
i w foreachu który będzie leciał przez tablice wyników wstawić ? np
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:35 |