![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2007 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Chce wyciągać dane ze strony za pomocą funkcji preg_match_all ale nie mam dobrze opanowanego funkcjonowania wyrażeń regularnych.
Otóż mam na stronie taki tekst i chce z niego wyciągnąć ta 9 układałem takie zapytanie ale nie działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie jestem programistą PHP ale kiedyś uczyłem się podstaw. Ja osobiście z moim doświadczeniem skorzystałbym z substr($zliczanie, 2, 1) poczytaj o substr sprawdza kolejne znaki reszta to twoja inwencja i funkcje for i IF.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@simman, za dużo roboty.. wystarczy mała zmiana w kodzie i skrypt się posypie - nie po to wymyślili regexp żeby go nie używać.
spróbuj dać taki pattern "#<b><span z="id([0-9]+)">([0-9]+)</span></b>#" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 20 Dołączył: 20.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze rada, Icetab - wyrażenia regularne możesz zamykać i otwierać praktycznie każdym znakiem, chociaż zazwyczaj używa się /, # albo @. Jeśli zrobisz to tak, jak napisał Quantum, to masz mniej escape'owania
![]() -------------------- -wdev-
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:45 |