![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szukam sposobu na wyciagniecie danych ze znacznikow html
oto przykładowy link: zalezy mi na tym co jest w data-id, pomiędzy <h3> oraz to co pomiedzy <span> czyli anologicznie:
to co znajduje sie w href bylo by pomijane ponieważ ten link sie zmienia, a nie jest mi on potrzebny, inny przykład: wiem że chyba trzeba zrobić coś takiego ale nie mam pojęcia jak użyć tego poprawnie
a następnie zapętlić wynik i wypisać na ekran
chciałbym abym najlepiej w zmienną $HTML mógł wklepać kilka takich ciągów, a następnie wyciągnąć z nich te dane. Ten post edytował Largo1234 13.10.2014, 20:39:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możnaby zrobić lepsze "użycia"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP to na pewno nie moja mocna strona... chyba nic nie zrozumialem z tego co napisales
![]() Mógłbyś zmodyfikować ten mój kod w pierwszym poście aby zadziałał tylko na tym jednym przykładzie? I po prostu wypisal jakies dane z tego ciągu html a reszte może jakoś dostosuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli struktura html jest prawidłowa i dokładnie taka to to powinno zadziałać
Zwróć uwagę czy w źródle strony - html ma dokładnie taką składnie czy nie ma jakiś spacji i innych ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hurra, działa!
![]() Udało mi się zrobić coś takiego, tylko teraz nie wiem jak skontruwać pętle, oto kod:
chodzi mi o to aby pętla wyglądała tak: Cytat INSERT INTO `strona`.`2009` (`link`, `utwor`, `wykonawca`, `id`) VALUES ('".$matches['1']['0']."', '".$matches['0']['0']."', '".$matches['3']['0']."', NULL); INSERT INTO `strona`.`2009` (`link`, `utwor`, `wykonawca`, `id`) VALUES ('".$matches['1']['1']."', '".$matches['2']['1']."', '".$matches['3']['1']."', NULL); INSERT INTO `strona`.`2009` (`link`, `utwor`, `wykonawca`, `id`) VALUES ('".$matches['1']['2']."', '".$matches['2']['2']."', '".$matches['3']['2']."', NULL); i tak dalej... Udało mi się zrobić pętle, wszystko świetnie działa! Dzięki za pomoc! oto kod:
Ten post edytował Largo1234 14.10.2014, 15:50:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:45 |