![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy moze mi ktos powiedziec dlaczego taki skrypt:
Nic nie zwraca niby w tym miejscu gdzie jest (.*?) jest wartosc ktora potrzebuje pobrac? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wzorce w funkcjach preg_ muszą być zamknięte w tzw. delimiterze, dla przykładu jako delimiter wstawiłem znak #:
Poza tym postawiłem slashe przed kropkami, bo kropka oznacza dowolny znak, a nie o to chodzi. No i na zakończenie, lepiej by było pobierać te wartości normalnym parserem DOM, a nie wyrażeniami regularnymi. Jeśli to jest jakaś jednorazowa operacja to jeszcze można przymknąć oko, ale jeśli nie, to przy najdrobniejszej zmianie drzewa DOM Twój wzorzec przestanie działać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak delimiter mialem tylko tutaj cos mi sie nie dodal , lecz twoj przyklad rowniez nic nie pokazuje hmmm... ta wartosc bedzie raz pobierana i zapisana do bazy wiec chyba preg_match bedzie najlatwiejszym rozwiazaniem
Ten post edytował rad11 16.01.2015, 09:11:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:07 |