![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
chcialbym zrobic cos takiego: Pobieram zmnienna $_GET['costam'] i teraz w zaleznosci od wyniku zmieniam inna zmienna Nie chce zapisac tego w ten sposob
Wiem ze mozna to zapisac inaczej np.
ale ten zapis mi nie dziala. ktos moglby mi wytluamczyc zasade zapisu drugiego? Dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli wyrażenie przed pytajnikiem jest prawdziwe zwracane jest to co jest między pytajnikiem dwukropkiem. Jeśli nie, zwracane jest to co jest po dwukropku. Aha i jeśli chcesz sprawdzić czy $_GET['costam'] zostało ustawione to prawidłowo będzie to zrobić w ten sposób:
W przeciwnym wypadku otrzymasz komunikat o niezdefiniowanym indeksie. Ten post edytował legorek 17.07.2008, 16:21:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem ze mozna to zapisac inaczej np.
ale ten zapis mi nie dziala. ktos moglby mi wytluamczyc zasade zapisu drugiego? Poniższy przykład powinien Ci pokazać zasadę działania:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 1 Dołączył: 31.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
banalne dzieki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:27 |