![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z którym nie moge się uporać a jest on taki:
mam plik .ini który ma 457 lini i mam taki problem ,że na localhoscie który mam na xampp wczytuje mi wszystkie linie jak należy a gry wgram strona na hosting (vhosted.pl) gdzie nie wczytuje mi wszystkich lini, mam pytanie czy ktoś spotkał się z takim problem i wie jak go rozwiązać ? (szukam na google itd. i nie moge znaleść więc prosze o pomoc) mój kod wczytujący plik: Dziękuje za pomoc ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Znam pokusę korzystania z ini, wszak to standard dla plików konfiguracyjnych. Niestety pod PHP to się nie sprawdza. Po pierwsze jest wolne, po drugie rzadko się go stosuje co bezpośrednio przekłada się na słabsze testowanie, a co za tym idzie więcej bugów.
http://stackoverflow.com/questions/2120401...ile-performance W tym zestawieniu brakuje plików zakodowanych przy użyciu JSON. JSON jest podobno są szybszy od serialize podczas dekodowania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pliki ini bardzo dobrze sprawdzają się dla PHP. Wygodne w użyciu i czytelne, a parsowane są błyskawicznie.
W przypadku gdyby plik ini miał tak dużą liczbą wierszy, że czas parsowania byłby kłopotliwy, to zawsze można takiego potworka skeszować. Jedyny problem z plikami ini z jakim się dotychczas spotkałem, to był ten z parsowaniem znaku # jako znacznika komentarza. Jakiekolwiek błędy się wyświetlają? Włącz raportowanie błędów. Upewnij się, że plik ini na pewno cały został przesłany na FTPa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
@Irmidiusz
Przeczysz oczywistym faktom. 1. Nie jest błyskawiczne. 2. Nie sprawdza się bardzo dobrze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dobra jednak zrobiłem wszystko za pomocą array (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dzięki za pomoc !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 22:51 |