![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej
Jak debuguje w phpstorm to nie widzi mi pliku .htaccess. mam załóżmy plik index.php w ktorym mam jakis kod. w pliku htaccess jest wywolanie pliku index.php ze zmiennymi rewrite=true itd. niestety plik index.php podczas wywolania nie przyjmuje zmiennych z htaccess. gdzie popelniam blad. PS. w dokumentacji phpstorm niestety nie ma nic ciekawego oprocz konfiguracji pliku htaccess. Mam to wykonane ale cos jeszcze robie nie tak że to nie funkcjonuje. jakbyscie mieli z tym jakies doswiadczenia to please o pomoc. dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
która wersja PHPStorm?
Mi na 5.x działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wlasnie 5x
cos konfigurowales jezeli chodzi o htaccess dodatkowo? ps. no i jak odpalasz taki projekt jak w katalogu projektu masz np tylko plik htaccess i index.php? tylko lewym na index i z menu kontektowego debug? i to wszsytko czy jakos inaczej? Ten post edytował chemiqs 11.10.2012, 09:40:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak debuguje w phpstorm to nie widzi mi pliku .htaccess. A jak masz ustawioną dyrektywę AllowOverride w httpd.conf Apache'a? Nie przypadkiem None? |
|
|
![]()
|
|
a wiec tak - mam kilka wpisów dotyczące allowoverride.
1) <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride None Order deny,allow Deny from all </Directory> 2) <Directory "C:/xampp/htdocs"> Options Indexes FollowSymLinks Includes ExecCGI AllowOverride All Order allow,deny Allow from all </Directory> 3) <Directory "C:/xampp/cgi-bin"> AllowOverride None Options None Order allow,deny Allow from all </Directory> cos takiego. to jest standardowy config pakietu XAMPP, takze nic tutaj nie zmienialem. cos wyrzucić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cos wyrzucić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ? Nie, wygląda OK. Najpierw jest globalnie None, a potem - dla katalogu z aplikacjami (C:/xampp/htdocs) - All. No to ja się poddaję, nawet mi się googlować nie chce bo na razie mi się podoba NetBeans (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
tez ma dobrego debugera?
jest free? |
|
|
![]()
|
|
tez ma dobrego debugera? jest free? Jest free i ma debugger: http://netbeans.org/kb/docs/php/debugging.html#gettingReady. Ale czy ten debugger jest dobry to Ci nie powiem. Ja rzadko go używam i jestem zadowolony, ale innych nie używałem - nie mam porównania. |
|
|
![]()
|
|
teraz mam taki problem w phpstorm:
Cannot find PHPUnit in include path (C:\xampp\php\pear) taki katalog jest w tej lokalizacji. serwer jest Xampp moze ktos sie spotkal z takim problemem? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 01:57 |