![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Sopot Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taką sytuację. Chce użyć calendar package z PEAR. Znalazłem wśród plików z przykładowymi użyciami ten format który mnie interesuje. Chodzi o taki: przykład użycia calendar Do tego przykładu użyty jest ten kod: kod do przykładu W php.ini mam: include_path = ".;c:\php\includes;c:\smarty\libs;C:\program_files\wamp\www\smarty\libs;C:\program_files\wamp\bin\php\php5.2.6\PEAR" Bibliotekę PEAR i calendar package mam zainstalowany. Jak wrzucę do siebie sam kod przykładu to wszystko mi chodzi. Ale jak powyżej kodu przykładu wrzucę require_once ze swoimi klasami : <?php require_once("../includes/initialize.php"); to wywala mi błąd: "The file calendar_engine_unixts.php could not be found." (jezeli w initialize zankomentuje wiersz: //require_once("Calendar/Calendar.php"); A jeżeli go zostawiam w initialize.php require_once("Calendar/Calendar.php"); to dostaję czysty ekran. Plik initialize.php wygląda tak:
ktoś może ma pojęcie co muszę zmienić bo się pogubiłem. Pozdrawiam, Darek ![]() Ten post edytował piekloniebo 8.06.2009, 20:34:15 -------------------- galeria artystów piekloniebo.pl - kolczyki, klipsy, bransoletki, prezenty
zapraszam Darek Dawicki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:09 |