![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-oop- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam wszystkich.
Dzisiaj odbyłem rozmowe w sprawie pracy. Za zadanie jakie dostałem to stworzyć klasę z jedną metodą, która wyciągnie największą wartość z tablicy asocjacyjnej. Zadanie oczywiście wykonałem. Interesuje mnie jedna sprawa. A mianowicie podana mi wzór jak to ma mniejwięcej wyglądać. Oto przykład
I tu moje pytanie czy zmienna $kwota="1"; pod class jest dobrze zapisana? Ja uważam że to błąd. Lecz prowadzący powiedział że jak najbardziej jest to prawidłowo. Co o tym myślicie. Czekam na wsze opinie w tej sprawie. Pozdrowienia |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kompiluje ci sie kod? Tak? Znaczy ze jest dobrze
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-oop- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
No tak ale po co zapisywać dwa razy tą samą zmienną ? Wpływa to na wydajność kodu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Cytat No tak ale po co zapisywać dwa razy tą samą zmienną ? Wpływa to na wydajność kodu Ktoś tu chyba nie zna podstaw oop ![]() A kod sie nie interpretuje, brak nazwy klasy i typu dostępu $kwoty. |
|
|
-oop- |
![]()
|
Goście ![]() |
Fakt. Dopiero się uczę. Dzięki za odpowieź.
Spawnm możesz rozwinąć myśl co miałeś na myśli |
|
|
-oop- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nazwę klasy miałem sobie dopisać. Jak wcześniej wspomniałem to tylko przykład jaki dostałem, resztę miałem sam wykonać
|
|
|
-oop- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dla wszystkich co szukają pracy jako programista. Tak wykonałem zadanie oczywiście zmienną musiałem zostawić
Do tego prowadzący powiedział, że się nie da wyciągnąć bez if z tablicy asocjacyjnej największej wartości, a mi się chyba udało co wy na to. |
|
|
-oop- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli kwota jest tablicą to max wystarczy.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
-oop- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki za odpowiedź. Powiem jeszcz tylko, że test był przeprowadzany na kartce.
Dałbym pomógł ale nie widzę przycisku. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ['id_user'=>50,'id_bb'=>10, 'id_hh'=>20]; ooo, tak się da robić? ![]() no tak, PHP 5.4 As of PHP 5.4 you can also use the short array syntax, which replaces array() with []. akurat w innych językach programuję częściej, a w PHP okazyjnie, więc nie śledzę nowości, ale w sumie fajna sprawa, bo zawsze mnie denerwowało pisanie array... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oop powiedz mi gdzie szukają osób z takimi umiejętnościami... ;P
|
|
|
-oop- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie mogę.
Czekam na odpowiedź czy się dostałem. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc pytam z ciekawości, jestem uczniakiem więc robota raczej nie wchodzi w grę, chodź jak widzę, że takich rzeczy wymagają mam wątpliwości
![]() PS: Zapraszamy do wstąpienia do grona zarejestrowanych, oraz do bliższego kontaktu. Jestem ciekaw jak takowa praca miałaby wyglądać ;p |
|
|
-oop- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Fajnie by było jak by ktoś z bardziej zaawansowanych użytkowników, może nawet medoratorów opracował jakiś zestaw pytań wstępnych, których można by było się nauczyć przed taką rozmowę . Podzielił to na kategorie np. PHP 1.obiektowe , 2. PDO, 3.Strukturalne
mysql 1.select ,2. insert ,3. update, itd. i wrzucił to na forum. Myślę że w jakimś stopniu ułatwiło by to przyszłym pracownikom branży it przygotowanie się do przyszłej pracy. |
|
|
![]()
|
|
Jest test, co prawda pytania nie takie jak podczas rozmowy o pracę, ale można ocenić swoje umiejętności. ;p
test php |
|
|
-oop- |
![]()
|
Goście ![]() |
TX
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz funkcję, która obliczy wynik dzielenia jednej liczby przez drugą oraz pozostałą resztę, nie używając w tym celu operacji mnożenia i dzielenia.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
-oop- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nudziło mi się w czsie czekania na odpowiedź
![]()
i co zdałem ![]() |
|
|
![]()
|
|
W funkcji nie wyświetlamy danych tylko zwracamy przez return. Poza tym zapomniałeś o pewniej matematycznej zasadzie
![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:42 |