![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
proszę o pomoc , szczerze mówiąc z PHP nawet nie raczkuje, ale potrzebuję zrobić mini stronkę na swój serwer domowy. Chciałem na stronie umieścić przycisk , który wykonuje jakąś tam funkcje, w tym przypadku wpisuje 1 lub 0 do pliku. W zależności co znajduje się w pliku wyświetla się zawartość pliku poniżej. Proszę o wyrozumiałość jeszcze nie myślę jak programista i daleko mi do tego. Poniżej wklejam kod którego używam oczywiście nie działa, chciałbym osiągnąć końcowy efekt prostym sposobem tak abym mógł zrozumieć o co biega. proszę o podpowiedzi Kod <?php if (isset($_POST['button'])) { exec('echo 1 > /var/www/test.txt'); } ?>
<?php if (isset($_POST['button1'])) { exec('echo 0 > /var/www/test.txt'); } ?> <?php $fp = fopen("test.txt", "r"); $tekst = fread($fp, 2); ?> <form action="" method="post"> <button type="submit" name="button">wpisz 1</button> <button type="submit" name="button1">wpisz 0</button> <?php echo'$tekst'; ?> </form> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 12:12 |