![]() ![]() |
| -canismajoris- |
|
|
Goście |
Witam
Mam prośbę, jak wykonać w php następującą funkcję. Istnieje plik test.txt w nastepującej formie wyraz1 wyraz2 wyraz3 wyraz4 . . . i tak kilkanaście linijek . Chciałbym aby funkcja pobrała z każdej linijki każdy z 4 wyrazów i wstawiła te wyrazy do wierszy w tabeli w nastepujący sposob (w tabeli) ______________________________ |wyraz1 | wyraz2 | wyraz3 | wyraz4| |-----------------------------------------| |wyraz1 | wyraz2 | wyraz3 | wyraz4| |-----------------------------------------| . . . kilkanascie wierszy (koniec tabeli) mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłem. z góry dziękuje. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
a jakiś przykładowy kod.
zaczynam dopiero z php, dla kogoś kto wie co i jak to 30sek, ja cały dzień przy tym sedze i nie działa. bedę wdzięczny. pozdrawiam . |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 3 Dołączył: 25.12.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie jestem pewien czy to działa, bo napisałem z palca. Musisz sprawdzić. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
wielkie dzieki za odpwiedz , niestety efekt jest jak poznizej...potrzebuje aby pobrane z pliku dane znalazly sie w tabeli zwyklej tabeli html owej.
bede wdzieczny za jakiekolwek sugestie pozdrawiam Array ( [0] => Array ( [0] => Array ( [0] => wyraz1 [1] => wyraz2 [2] => wyraz3 [3] => wyraz4 [4] => wyraz5 ) ) [1] => Array ( [0] => Array ( [0] => wyraz1 [1] => wyraz2 [2] => wyraz3 [3] => wyraz4 [4] => wyraz5 ) ) [2] => Array |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
no kolega Cię naprowadził na to jak to zrobić, teraz podstaw pod to kod, który utworzy tabele z danymi. przeanalizuj jak on działa, a nie czekasz na gotowca. bo jakikolwiek przykład Ci podać, dopóki nie osiągnie oczekiwanego przez Ciebie efektu, będzie zbędny.
tablica wygląda tak: $out[ wiersz ][ kolumna ]. teraz zrób pętlę i zamień to na htmlową tabele. nic trudnego |
|
|
|
|
|
|
|
ufff, poszło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , trochę inaczej ale działa, trochę zerżnełem z google, ogólnie nie wiem tylko do czego jest to 1024. mam jeszcze dodatkowe pytanie czy jest opcja teraz jak już mam tabelę wykonac coś co pozwoli z poziomu www sortować całą tabelę wg. wybranej kolumny? pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
to już javascript, jeśli ma się zmieniać na bieżąco. a jeśli chcesz wyświetlić z poziomu php, to musisz to co jest tym txt jakoś uformować w zmiennej, działasz na niej wg swojej formułki i wyświetlasz htmlem. czyli coś na wzór kodu bzeebzee, tylko przelecieć przez $out kilkoma funkcjami
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam
Mam jeszcze pytanie czy jak już sobie wyświetliłem w petli te kilka linijek w kilku kolumnach to czy jest opcja aby treść np. drugiej kolumny była przyciskiem który otwiera nowe okno w którym coś mi wyświetla? pozdrawiam. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 2.04.2026 - 06:02 |