![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam, zaczalem sobie pisac obiektowo takiego mini bloga, na razie sobie zrobilem samo wyswietlanie. teraz chcialbym dodac dodawanie newsow i jakis panel admina. i teraz mam pytanie jak to poprawnie zrobic? tzn jak to podzielic na klasy?
kazda klasa w osobnym pliku? i np jedna klasa to connect, druga dodaj, trzecia wyswietl itd? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1 klasa = 1 plik i ładujesz/przerabiasz tylko to co w danej chwili jest konieczne. A jaki zrobisz do tego loader i czy w ogóle to już inna bajka
![]() Ten post edytował !*! 16.03.2011, 14:36:34 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzieki, a co to jest wlasciwie ten loader? chodzi o kontroler? czy o to co sie ma wyswietlac w zaleznosci od URI?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Dowiedz się jak funkcjonują znane frameworki TJ Zend Framework, Symfony, Kohana a będziesz wiedział co z czym się je.
-------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
coraz bardziej mi sie to podoba
![]() a jeszcze mam takie pytanie co do prawidlowosci. na razie to mam w jednym pliku zrobione, zeby dzialalo i chce to poprawnie rozdzielic. jest to cos mniej wiecej w tym stylu:
i teraz wiem, ze pierwsza linijke sie powinno przeciez do modelu, a co z ifem? powinien zostac w tym pliku dodaj.php, czy tez go przeniesc do modelu i ma byc wywolywany z funkcja? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:39 |