![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: lOlsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się składa, że zdaje w przyszłym roku nową mature z informatyki. Języki dostępne to Turbo Pascal, C++, VB .net i Pascal w Delphi.
Napisałem do CKE (Centralnej Komisji Edukacyjnej - ludzi odpowiedzialnych za tą impreze zwaną maturą), że chce php! I taka jest wola ludu. Uzyskałem odpowiedź od niejakiego pana Jana Chyżego, że php jest tylko do tworzenia dynamicznych stron WWW i DLATEGO nie może być zaliczone do języków dostępnych na egzaminie. Tocze zażartą dyskusję i staram się przekonać ludzi, że możnaby coś zmienić bo to, że nauczyciele nie wiedzą co to php i niczego nie uczą na 'infie' nie musi wpływać na egzamin maturalny, który sprawdza ogólną wiedze a nie programową (jest w ogóle program nauczania informatyki? ja nawet podręcznika nie widziałem a jestem na rozszerzonej informatyce). Adres email tego pana odpowiedzialnego za mature z Informatyki to cke.internet (at) cke.edu.pl , nie namawiam do żadnej agresji, tym się nic nie zdziała. Tylko może jeżeli więcej miłośników php i miłośników innych żywych języków by coś powiedziało to za pare lat ulżymy ambitnym programistom z liceum. Dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:34 |